«Είμαι υπάλληλος, δεν είμαι υπηρέτριά σου», λέει αεροσυνοδός σε πελάτη [βίντεο]


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει μία υπεύθυνη πληρώματος αεροσκάφους να «βάζει στη θέση του» έναν αγενή επιβάτη. (88χρονος πήγε στα επείγοντα με οβίδα του Α’ Παγκοσμίου σφηνωμένη στον πρωκτό).

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια πτήσης της IndiGo από Κωνσταντινούπολη σε Νέο Δελχί, οι αεροσυνοδοί τσακώθηκαν – μέσα στα πλαίσια της ευγένειας πάντα – με άντρα επιβάτη που προφανώς φερόταν άσχημα και προσβλητικά. Αφορμή πιθανότατα ήταν το φαγητό που σέρβιραν στο αεροσκάφος.

Το βίντεο τράβηξε άλλος επιβάτης και σε αυτό φαίνεται η υπεύθυνη πληρώματος να λέει σε έντονο ύφος στον επιβάτη: «Μου κουνάτε το δάχτυλο και μου φωνάζετε. Το πλήρωμά μου κλαίει εξαιτίας σας». Στη συνέχεια εξηγεί στον επιβάτη αποφασιστικά ότι υπάρχει ένα καρότσι με μετρημένα γεύματα και ότι μπορούν να του σερβίρουν μόνο αυτό που έχει πληρώσει – κρατώντας την κάρτα επιβίβασή του.

Ο επιβάτης τότε τη ρωτάει γιατί φωνάζει και η αεροσυνοδός χάνει την ψυχραιμία της και του απαντά «γιατί μου φωνάζετε εσείς!»

Τότε μία άλλη αεροσυνοδός μπαίνει ανάμεσα στον καβγά και προσπαθεί να απομακρύνει την συνάδελφό της. «Λυπάμαι αλλά δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι στο πλήρωμα. Εγώ σας άκουσα με σεβασμό και έτσι πρέπει να φέρεστε και εσείς» συνεχίζει η αεροσυνοδός.

Ο επιβάτης ρωτάει πότε φέρθηκε με ασέβεια και ενώ η αεροσυνοδός προσπαθεί να του εξηγήσει, αυτός της λέει «σκάσε».

«Σκάσε εσύ» απαντάει τότε η απηυδισμένη πλέον αεροσυνοδός και προσθέτει: ««Λυπάμαι, δεν μπορείτε να μου μιλάτε έτσι. Είμαι κι εγώ υπάλληλος εδώ».

Ο άντρας επιβάτης της λέει ότι είναι υπηρέτρια, και η αεροσυνοδός του απαντά εξοργισμένη: «Είμαι υπάλληλος. Δεν είμαι υπηρέτριά σου!».

Κύμα υποστήριξης στο Twitter

Ανάμεσα στους χιλιάδες χρήστες που υποστήριξαν τη αεροσυνοδό της IndiGo ήταν και ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet Airways, Sanjiv Kapoor.

Ο Kapoor σχολίασε ότι είδε πληρώματα αεροπορικών εταιρειών να κακοποιούνται και να χαστουκίζονται και ότι πρέπει να έγιναν πολλά για να φτάσει η υπάλληλος σε αυτό το οριακό σημείο.

«Οι άνθρωποι λένε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, αλλά ξέρετε κάτι ; Δεν έχουν. Μερικές φορές κάνουν λάθος και πρέπει να τους το λένε», σχολίασε επίσης ο διευθυντής της Ryan Air, Michael O’Leary.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ