Μελέτη: Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 είναι πιο αποτελεσματικός από την φυσική ανοσία


Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 είναι πιο αποτελεσματικός από τη φυσική ανοσία όταν πρόκειται να σας κρατήσει έξω από το νοσοκομείο, σύμφωνα με μια σημαντική, πραγματική μελέτη. Άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων ωφελήθηκαν σημαντικά περισσότερο όταν έκαναν το εμβόλιο από ό,τι αν απέκτησαν ανοσία μέσω μόλυνσης από τον COVID, αναφέρουν ερευνητές.

 

Ο εμβολιασμός είναι πιο αποτελεσματικός από ό,τι η μόλυνση από covid-19

Τα ποσοστά νοσηλείας και θανάτων για οποιονδήποτε λόγο, όχι μόνο για τον COVID, ήταν 37% χαμηλότερα για τους εμβολιασμένους από ό,τι για τα άτομα με φυσική ανοσία, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Τα εμβολιασμένα άτομα προσγειώθηκαν επίσης σε ER κατά 24% λιγότερο συχνά από τα προηγούμενα μολυσμένα, έδειξαν τα αποτελέσματα.

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που αντλήθηκαν από το Δίκτυο Ιντιάνα για τη Φροντίδα Ασθενών, μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία του έθνους, είπαν οι ερευνητές. Οι λήπτες εμβολίων και τα άτομα με προηγούμενες μολύνσεις από COVID μεταξύ 12 και 110 ετών αντιστοιχίστηκαν και συγκρίθηκαν σε ολόκληρη την πολιτεία της Ιντιάνα. Είναι ενδιαφέρον ότι οι λοιμώξεις από τον COVID εμφανίστηκαν πιο συχνά σε λήπτες εμβολίων (6,7%) από ό,τι σε άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως (2,9%), σημείωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ. Shaun Grannis, αντιπρόεδρος δεδομένων και αναλύσεων στο Ινστιτούτο Regenstrief στην Ινδιανάπολη.

«Καθώς τα εμβολιασμένα άτομα ήταν πιο πιθανό να κολλήσουν στην πραγματικότητα COVID από ό,τι εκείνα με φυσική ανοσία, το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας των ληπτών εμβολίων που αναπτύσσουν COVID φαίνεται να οφείλεται στον εμβολιασμό και όχι στην τάση για συμπεριφορές που αποστρέφονται τον κίνδυνο, όπως η χρήση μάσκας, απολύμανση των χεριών και κοινωνική αποστασιοποίηση», είπε ο Γκράνις σε δελτίο τύπου του ινστιτούτου. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στις 14 Δεκεμβρίου στο American Journal of Public Health.

«Αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς προηγούμενες μελέτες διερεύνησαν επισκέψεις, νοσηλεία και θνησιμότητα ειδικά για τον COVID-19, αλλά δεν κατέγραψαν εκείνα που δεν σχετίζονται με τον COVID», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Wanzhu Tu, ερευνητής στο Ινστιτούτο Regenstrief. «Η δουλειά μας επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια mRNA έχουν κρατήσει τους ανθρώπους έξω από το ΕΔ και το νοσοκομείο, καθώς και μείωσαν την πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία», είπε ο Tu στην ανακοίνωση. «Και είδαμε αυτό το μοτίβο σε κάθε ηλικιακή ομάδα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ