Ρώσος πρεσβευτής : «Υψηλός o κίνδυνος σύγκρουσης ΗΠΑ – Ρωσίας»


Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέκρινε τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας με την «εποχή των παγετώνων» και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης είναι υπαρκτός

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέκρινε την Παρασκευή την κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας με μια «εποχή των παγετώνων» και τόνισε ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών είναι «υψηλός», μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το TASS ανέφερε πως ο Ανατόλι Αντόνοφ υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να πούμε πότε θα μπορούσαν να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τον στρατηγικό διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι οι συνομιλίες για την ανταλλαγή κρατουμένων ήταν «αποτελεσματικές» και θα συνεχιστούν.

Η Ουάσιγκτον χρειάζεται χρόνο «για να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της πολιτικής της απέναντι στη Μόσχα», είπε ο Αντόνοφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Αυστηρά μιλώντας, σήμερα είναι δύσκολο να πούμε πότε μπορεί να ξαναρχίσει αυτός ο διάλογος – ένας διάλογος για τη στρατηγική σταθερότητα. Δεν τον παγώσαμε, δεν κηρύξαμε πόλεμο κατά των ΗΠΑ, δεν πετάξαμε ολόκληρο τον στρατιωτικό-βιομηχανικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος για να πολεμήσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία»

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών λόγω της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία και της επακόλουθης επιβολής δυτικών κυρώσεων.

Δύο ανταλλαγές κρατουμένων, στις οποίες ο βετεράνος πεζοναύτης των ΗΠΑ Τρέβορ Ριντ και η σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ ελευθερώθηκαν από τη Ρωσία με αντάλλαγμα τον καταδικασθέντα λαθρέμπορο ναρκωτικών Κονσταντίν Γιαροσένκο και τον έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ, αποτέλεσαν σπάνιες περιπτώσεις επιτυχημένης διπλωματίας μεταξύ των δύο χωρών το 2022.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ