5 πρωτότυπες Porsche που δεν γνωρίζατε (vid)


Για τους ειδικούς στις εταιρίες τα εντυπωσιακά concept cars που παρουσιάζονται κατά καιρούς στις εκθέσεις έχουν ως βασικό στόχο να βολιδοσκοπούν τις αντιδράσει του κοινού και το ειδικού Τύπου καθορίζοντας μελλοντικές αποφάσεις.

Η Porsche μας θυμίζει τα 5 που θεωρεί σημαντικότερα ξεκινώντας από την 984 (στην κεντρική φωτογραφία) που εξελίχθηκε την περίοδο 1984-87. Ήταν ένα ελαφρύ και κόμπακτ roadster που δεν ξεπερνούσε τα 880 kg και με ισχύ μόλις 135 PS.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται η Cayenne Cabrio που σαν ιδέα ήταν πολύ προχωρημένη για την εποχή της. Όταν παρουσιάστηκε αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ένα τέτοιο μοντέλο έμοιαζε εξωπραγματικό παρόλο που σήμερα η VW ετοιμάζεται να λανσάρει το T-Roc Cabriolet.

Η περίεργη σχεδιαστικά 911 Carrera 3.2 Speedster παρουσιάστηκε πριν από 31 χρόνια και απέδιδε φόρο τιμής στα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 1950. Για αυτό και ήταν μονοθέσια. Προετοίμασε το έδαφος για την 911 Speedster παραγωγής.

Η Porsche Panamericana προέκυψε και με αφορμή τα 80 κεράκια που φύσηξε ο Ferry Porsche. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι σχεδιαστικές της γραμμές με τα τονισμένα καπούλια που προεξείχαν από το αμάξωμα και είχε βασιστεί στην 964 Cabriolet Carrera 4.

Στην πρώτη θέση του βίντεο η Porsche τοποθετεί την 918 Spyder Rolling Chassis που ως πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί το 2010 στο σαλόνι της Γενεύης. Από εκεί προέκυψε η Porsche με την υψηλότερη τελική ταχύτητα έως σήμερα και που φτάνει τα 345 km/h. Μέχρι τουλάχιστον να δούμε αρχές της επόμενης δεκαετίας το επόμενο hypercar από το Zuffenhausen.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ