Ρουμανία: Καθ’ οδόν για το Βουκουρέστι οι ιδιοκτήτες του λεωφορείου


Ένα θανάσιμο τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες επιβαίνοντες σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο του Βουκουρεστίου – Άτομο από  το περιβάλλον του ιδιοκτήτη μίλησε στο Newsbomb.gr  για το σοβαρό τροχαίο.

Θλίψη έχει σκορπίσει το θανάσιμο τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο του Βουκουρεστίου με ένα τουριστικό λεωφορείο στο οποίο υπήρχαν και 47 Έλληνες επιβάτες.

Συγκεκριμένα το λεωφορείο προσέκρουσε σε φράγμα περιορισμού ύψους στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αφήνοντας ένα άτομο νεκρό και περισσότερους από 20 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι Αρχές, σύμφωνα με το Associated Press.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με άτομο από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη του τουριστικού λεωφορείου που εμπλέκεται στο τροχαίο ο οποίος ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες του λεωφορείου βρίσκονται καθ’ οδόν για Βουκουρέστι.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα. Αυτή τη στιγμή ανεβαίνουμε στο Βουκουρέστι αύριο το πρωί που θα είμαστε στη Ρουμανία θα ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε στο Newsbomb.gr άτομο από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη.

Παράλληλα το ίδιο άτομο ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη: «Οι ελληνικές Αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας».

Τέλος, ανέφερε ότι «έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των επιβατών για το τροχαίο ατύχημα»

Τι λέει ο πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων Λάρισας

«Δεν ευθύνεται κανένα τουριστικό γραφείο» αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι με λεωφορείο γεμάτο Έλληνες, ο Γρηγόρης Λάβδας, πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων νομού Λάρισας.

«Τα αίτια θα ανακοινωθούν από το Βουκουρέστι, από την Τροχαία. Πώς έγινε το δυστύχημα. Σίγουρα σ’ αυτό το κομμάτι του δρόμου, είναι ένα τούνελ που δεν ξέρω ακριβώς, πώς έφτασε το λεωφορείο να είναι χτυπημένο από πάνω προς τα κάτω.

Κανένα γραφείο δεν ευθύνεται. Μπορεί να φταίει ο οδηγός. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με την ταχύτητα. Είναι ένας περιφερειακός δρόμος, δεν μπορείς να αναπτύξεις τόσο μεγάλη ταχύτητα. Τα λεωφορεία είναι τόσο ασφαλή, ειδικά αυτό το αυτοκίνητο, έχει τα πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση, κάτι άλλο συνέβη».

Ο ίδιος συμπληρώνει ακόμα: «Με τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου δεν έχω μιλήσει. Το λεωφορείο είναι από το Βόλο, είναι ένας πάρα πολύ καλός συνάδελφος».

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι

Όπως αναφέρει το Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ ένας επιβάτης του λεωφορείου κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Τι λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – 1 νεκρός


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ