Τα ιγκουάνα στη Φλόριντα πέφτουν παγωμένα από τα δέντρα – Η εξήγηση


Ο τυφώνας «βόμβα» σαρώνει τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, χάος στις μεταφορές, διακοπές ρεύματος αλλά και μια παράπλευρη απώλεια. Παγωμένα ιγκουάνα που πέφτουν από τα δέντρα στη Φλόριντα. 

Στη Φλόριντα «βρέχει» ιγκουάνα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που προκαλεί η κακοκαιρία στις ΗΠΑ, κάνουν τα εν λόγω ερπετά να παραλύουν και να πέφτουν από τα δέντρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε δελτίο στο οποίο προβλέπονταν θερμοκρασίες κάτω των 4 βαθμών Κελσίου, με πραγματική αίσθηση ακόμα χαμηλότερης θερμοκρασίας.

Αυτό σημαίνει πως τα ψυχρόαιμα πράσινα ιγκουάνα, τα οποία βασίζονται στην εξωτερική θερμοκρασία ώστε να ορίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, κάποια από αυτά μπαίνουν σε κατάσταση «χειμέριας νάρκης» και πέφτουν από τα δέντρα.

«Με τις χαμηλές θερμοκρασίες την εβδομάδα των εορτών, ίσως δείτε κάποια ιγκουάνα σε κατάσταση ταραχής, κατά την οποία χάνουν κάθε έλεγχο του μυικού τους συστήματος» προειδοποιούσε η Επιτροπή για την Άγρια Πανίδα της Florida.

Μάλιστα, έδινε και πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν θέλουν να σώσουν ένα ιγκουάνα που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση.

«Τα ιγκουάνα περνούν το χρόνο τους κατά κύριο λόγο στα δέντρα και ο ψυχρός καιρός μπορεί να τα κάνει να πέσουν από αυτά. Μπορεί τα ιγκουάνα να μοιάζουν νεκρά όταν βρίσκονται σ’ αυτήν την περίεργη κατάσταση, είναι όμως ζωντανά – και πιθανώς επικίνδυνα αν τα πειράξετε.

Η συμβουλή για όσους τα δουν να βρίσκονται σε παράλυση; Αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη «δουλειά» τους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ