Αίγυπτος: 11 εκατομμύρια πάσχουν από διαβήτη στη χώρα


Ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Khaled Abdel Ghaffar δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων με διαβήτη στην Αίγυπτο που είναι εγγεγραμμένοι στην ασφάλιση υγείας έφτασε τα 11 εκατομμύρια. Ο διαβήτης επηρεάζει το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη «Πρωτοβουλία 100 εκατομμύρια υγιείς ζωές». Ο υπουργός είπε ότι η Αίγυπτος ενδιαφέρεται να προσεγγίσει αυτούς τους ασθενείς και να τους παρέχει υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή ασθένεια, εξήγησε, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς να αποφευχθούν οι επιπλοκές που συνδέονται με αυτόν. Πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με διεθνή φαρμακευτική εταιρεία, για τα γενετικά χαρακτηριστικά της νόσου και έχουν δημιουργηθεί αρκετά κέντρα για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Ο υπουργός είπε ότι εργοστάσια παρέχουν μετρητές γλυκόζης και παράγουν ινσουλίνη τοπικά στην Αίγυπτο, με την υποστήριξη διεθνών εταιρειών.

Ο Hisham El-Hefnawy, πρώην πρύτανης του Εθνικού Ινστιτούτου Διαβήτη και Ενδοκρινολογίας της Αιγύπτου, είπε ότι η Αίγυπτος κατατάσσεται στη 10η θέση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων με διαβήτη. Είπε ότι ο αριθμός των ασθενών με διαβήτη αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια το 2045, γεγονός που θα ανεβάσει την Αίγυπτο στην ένατη θέση. Αυτό προστίθεται σε έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ατόμων με προδιαβήτη, ένα στάδιο που φέρει τις ίδιες επιπλοκές με τον διαβήτη, πρόσθεσε.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου και την κατάλληλη θεραπεία για αυτήν καθώς και θεραπεία για τους σχετικούς κινδύνους για την υγεία, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η παχυσαρκία, πρόσθεσε ο υπουργός. Είπε: «Όσα δαπανήθηκαν για τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύ λιγότερα από όσα θα δαπανηθούν για τη θεραπεία των επιπλοκών του διαβήτη στην καρδιά, τα νεφρά, τα πόδια και άλλα μέρη του σώματος».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ