Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική


Σεισμός ταρακούνησε την Αττική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μέγεθος της σεισμικής δόνησης είναι 4,9 και 5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

O ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:25, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στην κεντρική Εύβοια, στην περιοχή των Ψαχνών, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 4,8 Ρίχτερ με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στα 7 χλμ. ανατολικά των Ψαχνών και το εστιακό βάθος στα 10 χλ,.

Το Ευρωμοσεγειακό Ινστιτούτο δίνει το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

Οι ίδιες αναφορές εντοπίζουν το επίκεντρο στην Εύβοια.

Σημειώνεται ότι ο σημερινός, ισχυρός σεισμός στην Εύβοια, δεν προέρχεται από την ίδια περιοχή που πριν μερικές ημέρες είχε δώσει μπαράζ σεισμών ταρακουνώντας όχι μόνο την Εύβοια αλλά και την Αττική. Οι σεισμοί τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί στην Νότια Εύβοια, στους Ζάρακες Καρύστου.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, που μίλησε στο newsit.gr, πρόκειται για νέα εστία. «Ήταν από τα Ψαχνά της κεντρικής Εύβοιας, δεν είναι μετασεισμός από τα Νέα Στύρα είναι άλλη εστία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», είπε και πρόσθεσε: «Η ίδια εστία είχε δώσει το 2003, σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Αυτοψία στην περιοχή διενεργεί ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ