Πώς ο Τσίπρας κατέληξε στην Τσαπανίδου – Το παρασκήνιο της επιλογής


Εδώ και μήνες ήταν σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έφτανε στις εκλογές με εκπρόσωπο Τύπου τον Νάσο Ηλιόπουλο. Όχι γιατί ο τελευταίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Ίσα, ίσα που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την παρουσία του στενού του συνεργάτη.

Το ζήτημα ήταν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να προσδώσει αέρα ανανέωσης στη «βιτρίνα» του κόμματος, αλλά και το γεγονός πως ο Νάσος Ηλιόπουλος ήθελε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Ά Αθηνών, επομένως, εκ των πραγμάτων, δεν ήταν δυνατό να παραμείνει σε αυτό το πόστο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του το τι ακριβώς ήθελε. Επέμενε πως ο/η νέος/α εκπρόσωπος θα έπρεπε να έχει τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον, να είναι γνώριμο πρόσωπο από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δεύτερον, να μην είναι ταυτισμένος με τον κομματικό μηχανισμό. Και τρίτον, να είναι γυναίκα.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είχε από νωρίς καταλήξει σε μια λίστα, με τρία πρόσωπα. Την Πόπη Τσαπανίδου, που τελικά θα είναι η νέα εκπρόσωπος με την αρχή του νέου έτους, μια γυναίκα δημοσιογράφο μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, με εμπειρία στα δελτία ειδήσεων και μία από τις ιστορικές παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.

Η πρώτη επιλογή, ήταν η κυρία Τσαπανίδου. Παράλληλα, όμως, ήταν και η πιο δύσκολη υπόθεση, διότι φέτος παρουσίαζε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο «Open» και η απόφαση να το αφήσει στα μέσα της χρονιάς, μόνο εύκολη δεν ήταν. Τελικά, το επίμονο «ψηστήρι» του Αλέξη Τσίπρα, απέδωσε καρπούς και η έμπειρη δημοσιογράφος είπε το «πολυπόθητο» για τον ΣΥΡΙΖΑ «ναι».

Το πόσο δύσκολη για την ίδια ήταν η απόφαση που πήρε η νέα εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την περιγράφει με κείμενο που έγραψε στο προσωπικό της ιστολόγιο.

«Παραιτήθηκα – αιφνιδιαστικά ομολογώ- από ένα κανάλι που με εμπιστεύτηκε για την θέση της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου. Άφησα την ζώνη ασφάλειας που είχα χτίσει, ενώ ήμουν στο καλύτερο της σημείο.

Να βρέξουμε τα πόδια μας για να φάμε ψάρι. Κι αν εσύ δεν το τολμήσεις το βήμα που έκανα εγώ, ή δεν μπορείς να το κάνεις, τότε αξιοποίησε την άλλη τεράστια δύναμη που έχεις. Ψήφισε. Πήγαινε στην κάλπη όταν στηθεί και ψήφισε αυτόν που πιστεύεις. Μην αφήσεις την οργή να σε αποδυναμώσει. Έχεις δύναμη. Δείξε την», έγραψε η Πόπη Τσαπανίδου.

Τα επόμενα 24ωρα περιλαμβάνουν πολλές συσκέψεις και συνεργασίες με τον προκάτοχο της, Νάσο Ηλιόπουλο, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπη Παπαδάκη και φυσικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μοιράζει σε λίγους εκλεκτούς τα πολύτιμα κονδύλια

Το πρώτο μήνυμα της Πόπης Τσαπανίδου μετά την παραίτηση από το Open – «Γιατί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: Καλωσορίζω την Πόπη Τσαπανίδου ως εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ