Οι 10 διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από τη ζωή το 2022


Πολλοί ήταν δυστυχώς οι διάσημοι που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας, καθώς απεβίωσαν το 2022. Αγαπημένοι, ταλαντούχοι, διορατικοί, βραβευμένοι, δημοφιλείς και πρωτοπόροι όλοι και όλες που μας αποχαιρέτησαν άφησαν πίσω τους σημαντικό έργο, αφού καταγράφηκαν ως από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο τους. (Ανασκόπηση 2022: Το χαστούκι, τα Γλυπτά και οι μεγάλες απώλειες)

Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς κι ας στους ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά για τις στιγμές και τις αναμνήσεις που μας χάρισαν.

Βαγγέλης Παπαθανασίου

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» ανέφερε η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπούσε τον βραβευμένο με Όσκαρ Vangelis –ο οποίος ήταν 79 ετών-, βυθίζοντάς μας στη θλίψη.

https://youtu.be/4XXWuS1R8L8

Ειρήνη Παππά

Σύμβολο ελληνικότητας και σταρ με διεθνή απήχηση, η Ειρήνη Παππά έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 96 ετών στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

https://youtu.be/tz38Ul6W3ys

Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, στις 3 Ιουλίου 2022 με τον θάνατό της να σκορπίζει θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και σε όσους fans την αγάπησαν. Η Ντένη Μαρκορά μας επεφύλασσε ένα πικρό αποχαιρετισμό, που ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει.

Μάρθα Καραγιάννη

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, με πλήθος κόσμου να την αποχαιρετά, καθώς ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Aλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο δις Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου 2022 μετά από μάχη δύο ετών με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια σπαρακτική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από τον λογαριασμό του στο Facebook, την οποία υπέγραφε ο ίδιος.

Αλέκος Φασιανός

Στις 16 Ιανουαρίου 2022 έφυγε απόψε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.

Δάκης

Στις 29 Μαΐου 2022 σίγησε η φωνή του Δάκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 79 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Μίνα Αδαμάκη

Στις 11 Νοεμβρίου 2022 οι Τρεις Χάριτες έμειναν δύο μιας και η Μίνα Αδαμάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Διονύσης Σιμόπουλος

Ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στις 7 Αυγούστου 2022. Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Καζάκος

Στις 13 Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Ο Καζάκος ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεατρανθρώπους της χώρας, με σπουδαία καριέρα τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ