Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι – Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε


Οι πατατοκεφτέδες στο τηγάνι είναι μια οικονομική και εύκολη συνταγή για ένα μεζέ δίπλα σε ένα κρασάκι ή ένα τσιπουράκι. (Μπουρεκάκια μουσακά: Ένα ορεκτικό που διαφέρει και εντυπωσιάζει)

Τα υλικά για τους πατατοκεφτέδες

  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 4 κ.τ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Πώς φτιάχνονται οι πατατοκεφτέδες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα τρίβουμε στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Τρίβουμε τη γραβιέρα στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, την γραβιέρα το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί.
  • Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τις φωλιές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τις φωλιές πατάτας από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ