Οι πατατοκεφτέδες στο τηγάνι είναι μια οικονομική και εύκολη συνταγή για ένα μεζέ δίπλα σε ένα κρασάκι ή ένα τσιπουράκι. (Μπουρεκάκια μουσακά: Ένα ορεκτικό που διαφέρει και εντυπωσιάζει)
Τα υλικά για τους πατατοκεφτέδες
- 2 κιλά πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 300 γραμμάρια γραβιέρα
- 2 αυγά
- 4 κ.τ. σούπας αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
Πώς φτιάχνονται οι πατατοκεφτέδες
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα τρίβουμε στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Τρίβουμε τη γραβιέρα στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, την γραβιέρα το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί.
- Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τις φωλιές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τις φωλιές πατάτας από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.