Διατροφή: Λαχταριστές κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυρί


Οι κρέπες ενώ συχνά σερβίρονται γλυκές, μπορείτε να τα κάνετε και αλμυρές! Από καπνιστό σολομό μέχρι ψητά λαχανικά, μπορείτε να τα γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά για ένα θρεπτικό πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Αυτό το γαλλικό βασικό χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να φτιαχτεί. Επιπλέον, μπορείτε να τα τυλίγετε, να τα διπλώνετε ή να τις γεμίζετε με όποιον τρόπο θέλετε.

Πως να ετοιμάσετε το σπανάκι

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί σε όγκο το σπανάκι (για περίπου 1 λεπτό). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά μεταφέρουμε σε μπλέντερ.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, απλώς πολτοποιήστε το μείγμα σπανακιού με τυριά και κόκκους κρεμμυδιού μέχρι να ομογενοποιηθεί (βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι έχει προλάβει να κρυώσει πριν το κάνετε πουρέ). Εναλλακτικά πολτοποιήστε το σπανάκι και ανακατέψτε τα τυριά για περισσότερη υφή. Αλατοπιπερώστε τη γεύση και φτιάξτε τις κρέπες σας με σπανάκι!

Πως να φτιάξετε τις κρέπες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αυγό, το λάδι και το αλάτι και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και το μείγμα να γίνει μεταξένιο λείο . Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε τις κρέπες.
  • Λαδώνουμε ελαφρά το τηγάνι και τηγανίζουμε τις κρέπες σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά από τη μία πλευρά και περίπου ένα λεπτό από την άλλη. Χρησιμοποιώ περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι (ανά κρέπα) και λαδώνω το ταψί χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι χαρτί κουζίνας. Στοιβάζετε έτοιμες κρέπες σε ένα μεγάλο πιάτο.
  • Τώρα μπορείτε να απλώσετε το μείγμα της γέμισης πάνω από την κρέπα και απλά να τυλιχτεί σε ρολό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ