Πέντε τρόποι για να διατηρηθεί το χτένισμά μας, όλη τη νύχτα!


Η παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μάλλον θα διαρκέσει ως τι πρώτες πρωινές ώρες! Για να μην δημιουργηθεί ένα χάος στο κεφάλι μας και τα μαλλιά μας θυμίζουν άτακτη διαδήλωση, οι 5 προτάσεις που ακολουθούν θα κρατήσουν τις… τρίχες μας στη θέση τους και την κόμη μας στην κορυφαία θέση των γεγονότων της βραδιάς, ακόμα και έως το επόμενο πρωινό!

1. Η σωστή προετοιμασία κάνει τη διαφορά
Πριν ακόμα ξεκινήσουμε το χτένισμά μας θα πρέπει να ξέρουμε ποια προϊόντα στάιλινγκ θα χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε τη δημιουργία, αλλά και τη διατήρησή του.

Περνώντας σε όλο τους το μήκος για παράδειγμα, ένα σπρέι κατά του φριζαρίσματος, κάποιο ζελ για δυνατό κράτημα ή ψεκάζοντας τελειώνοντας, με ένα σπρέι φιξαρίσματος που προσδίδει και έξτρα λάμψη έχουμε κάνει τον μισό δρόμο για την επιτυχία της κόμμωσής μας, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Τα κρυφά μας ατού
Μπορούμε να τακτοποιήσουμε τις τούφες που δεν θέλουν να μείνουν στη θέση τους χρησιμοποιώντας μερικά τσιμπιδάκια στο χρώμα των μαλλιών μας, που θα καμουφλάρουμε μέσα στο χτένισμά μας.

Για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα ένας- δύο ψεκασμοί με λακ είναι αυτό που χρειαζόμαστε και οπωσδήποτε μπορούμε να έχουμε μια μικρή καρτέλα με τσιμπιδάκια και μια μίνι λακ στη τσάντα μας, ώστε να επέμβουμε δραστικά και κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν!

3. Η κομψότητα μιας αλογοουράς
Η πιο σίγουρη κίνηση για να διατηρηθεί το χτένισμά μας στη θέση του, ανεξαρτήτως συνθηκών είναι η αλογοουρά. Ένα χτένισμα που προσδίδει στιλ, κομψότητα και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ σε ένα καθαρό πρόσωπο!

Ειδικά για αυτή τη σεζόν, όπου η αλογοουρά έχει την τιμητική της και στις trendy προτάσεις των hairstylists μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή, δημιουργώντας τη δική μας εκδοχή πιάνοντας τα μαλλιά μας χαμηλά ή ψηλότερα. Μια δόση σπρέι φιξαρίσματος με λάμψη στο τελείωμα, επισφραγίζει και τη γιορτινή μας διάθεση!

4. Όχι, στα φρεσκολουσμένα μαλλιά
Εάν θέλουμε να διατηρηθεί το χτένισμά μας για πολλές ώρες είναι καλύτερο να λούσουμε τα μαλλιά μας την προηγούμενη ημέρα. Αυτό συμβαίνει διότι με αυτόν τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία στα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής να αναπτυχθούν, ώστε στη συνέχεια να προσφέρουν καλύτερο κράτημα στο χτένισμα μας!

5. Χέρια, μακριά!
Όποιο και εάν είναι το στιλ που θα επιλέξουμε για τη βραδιά του ρεβεγιόν, πρέπει να θυμόμαστε πως δεν θα πρέπει να αγγίζουμε τα μαλλιά μας συχνά, να στριφογυρίζουμε τις άκρες τους με τα δάχτυλά μας ή να ανασηκώνουμε κάθε λίγο και λιγάκι τις ρίζες τους στην κορυφή του κεφαλιού.

Όλα αυτά, βάζουν σε κίνδυνο το χτένισμά μας, καθώς μεταφέρουμε την υγρασία και τα έλαια από τις άκρες των δακτύλων μας στα μαλλιά μας.

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ