Τρεις νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο στη Σκωτία


Η πυροσβεστική έλαβε κλήση για το ξενοδοχείο λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν πλήθος κόσμου τρέχει πανικόβλητο για να γλιτώσει.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο Περθ, στη Σκωτία. Από τη φωτιά πέθανε και ένας σκύλος. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και έχει αποκλειστεί η περιοχή από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Η πυροσβεστική έλαβε κλήση για το ξενοδοχείο New County λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Αρκετοί που διέμεναν στο ξενοδοχείο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

Ο επικεφαλής Φιλ Ντέιβισον δήλωσε: «Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων πέθαναν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι αξιωματικοί διεξάγουν κοινή έρευνα με την Πυροσβεστική και Διάσωσης της Σκωτίας».

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν πλήθος κόσμου τρέχει πανικόβλητο για να γλιτώσει.

Μια γυναίκα που έμενε στο ξενοδοχείο είπε ότι ένιωσε «τυχερή που βγήκε ζωντανή». Μιλώντας στο Sky News, η γυναίκα είπε ότι με τον σύζυγό της έμεναν σε δωμάτιο ακριβώς πάνω από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά και ξύπνησαν από τον ήχο των συναγερμών.

«Ξυπνήσαμε από τους ήχους των συναγερμών και απλά τρέξαμε, αφήσαμε ό,τι έχουμε στο δωμάτιο. Καθώς φτάσαμε στην εξώπορτα, μπορούσες να δεις φλεγόμενα αντικείμενα να πέφτουν στο έδαφος. Τρέξαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, ελπίζοντας ότι δεν θα έπεφτε τίποτα πάνω μας. Δεν καταλάβαμε πόσο κοντά ήμασταν στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, πραγματικά είμαστε τυχεροί που βγήκαμε ζωντανοί», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Μόλις βγήκαμε στο δρόμο, μπορούσες να δεις πόσο άσχημα ήταν πραγματικά, απλώς σταθήκαμε εκεί και παρακολουθούσαμε τους ανθρώπους να μεταφέρονται με φορεία και να παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι άνθρωποι στον δεύτερο όροφο ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση.»

Πολιτικοί της Σκωτίας έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ