Βουλή: Ποιος παίρνει την έδρα του Θέμη Χειμάρα που παραιτήθηκε


Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, δήλωσε την παραίτησή του, παραδίδοντας την έδρα του – Ποιος θα πάρει τη θέση του στη βουλή

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας. Πρώτη επιλαχούσα στη Φθιώτιδα και εκείνη που θα πάρει τη θέση του στη βουλή, είναι η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου που έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ποια είναι η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Παρακολούθησε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρέλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (PhD) στην Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ως Διευθύντρια σχολικής μονάδας και για δύο χρόνια άσκησε καθήκοντα προϊσταμένης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας. Η ίδια μιλά την γαλλική και την αγγλική γλώσσα.

H Ελένη Μακρή Θεοδώρου.Facebook / Ελένη Μακρή Θεοδώρου

Πολιτική σταδιοδρομία

Το 1999 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λειανοκλαδίου, που διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Φθιώτιδας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στο νομό Φθιώτιδας, όπου διετέλεσε Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πρόνοιας, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης, Οικονομίας και Κοινωνικού τομέα, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και εκπρόσωπος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Στερεάς Ελλάδας.

Το 2011 εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το 2012 στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου εξελέγη βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα συμμετείχε στις επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας, Οδικής Ασφάλειας, και Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Νέα Δημοκρατία

Σημειώνεται ότι η κ. Μακρή-Θεοδώρου είναι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του τομέα Παιδείας και Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Φθιώτιδας.

Συμμετείχε στην ομάδα Ιδεολογικού του 9ου Συνεδρίου του κόμματος. Το 2012-2014 συμμετείχε ως μέλος στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Ιούνιο του 2013 είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο του κόμματος.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας

Νωρίτερα σήμερα με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, δήλωσε την παραίτησή του, παραδίδοντας την έδρα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον βουλευτή της ΝΔ για απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία συμμετείχε. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα.

Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.

Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;»

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ