Είναι καλή ιδέα να επιστρέψεις στον πρώην;


Εμείς δεν θα σου κόψουμε το δρόμο στην ευτυχία, αλλά αυτή δεν είναι μία απόφαση που παίρνουμε έτσι άιντε άιντε. Το σκέφτηκες καλά; Έβαλες κάτω τα υπέρ και τα κατά; Αναλογίστηκες το πώς ήσουν τότε και πώς είσαι τώρα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι πρώην λέγονται πρώην για κάποιο λόγο. Άρα είναι καλό να μένουν εκεί που ανήκουν. Στο παρελθόν. Δεν είναι ότι φταίει ο ίδιος ή ότι φταις εσύ. Κάτι δεν προχώρησε, κάπου κόλλησαν τα πράγματα ή κάποιος φέρθηκε αρκετά άσχημα στον άλλον. Κι ενώ είναι απαραίτητο να συγχωρήσεις ώστε να μην υπάρχει μέσα σου πικρία και μνησικακία, για σκέψου τι πας να κάνεις τώρα.

Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι η διάρκεια της σχέσης παίζει τεράστιο ρόλο. Μπορεί να ήσαστε 6 μήνες μόνο μαζί αλλά μπορεί και να περάσατε παρέα 6 χρόνια. Είναι γεγονός ότι οι 6 μήνες είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα για να προλάβεις να βαρεθείς ή να σιχαθείς έναν άνθρωπο, αλλά όλα σχετικά είναι. Διότι, αν η εξάχρονη σχέση σου ήταν κατά βάση από απόσταση, ούτε και σε αυτήν την περίπτωση πρόλαβες να αναθεματίσεις την ώρα και τη στιγμή που αφήνει τις κάλτσες του από δω κι από κει ή που σε κοιτάει επικριτικά όταν βάζεις δύο κιλάκια.

Το θέμα timing είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να σας βρει σε διαφορετικές φάσεις ζωής και να έχετε εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο. Πού γίνονται αυτά; Πόσο πιθανό είναι να έχετε εξελιχθεί και οι δύο θεαματικά; Αμφιβάλλω ακόμα και για σένα εδώ που τα λέμε. Αν υποθέσουμε ότι κάθε άνθρωπος που έρχεται στη ζωή μας, μας μαθαίνει κι από κάτι για τον εαυτό μας (άθελά του φυσικά), τι μπορεί να σου μάθει που δεν ξέρεις ήδη; Ξέρεις πώς είναι το σεξ μαζί του, ποιες είναι οι καθημερινές του περιέργειες και πώς αντιδρά συνήθως σε μία κατάσταση. Αν κατοικείς σε ένα χωριό 100 κατοίκων και οι μισοί είναι συγγενείς σου, το καταλαβαίνω να κάνεις ανακύκλωση. Αλλά σε μία μεγάλη πόλη, δεν υπάρχει δικαιολογία για το ότι δεν υπάρχουν άντρες ή γυναίκες.

Μήπως να αφήσεις τη βαρεμάρα για φλερτ και αυτό το ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας που μας δημιουργεί μία παλιά σχέση και να αρχίσουμε να τολμάμε λίγο περισσότερο; Δεν πειράζει αν φάμε τα μούτρα μας και δεν πειράζει αν δεν έχουμε οικειότητα με τον άλλο εξαρχής. Εδώ θες λίγο χρόνο να συνηθίσεις τις νέες σου μπότες, στον άνθρωπο δεν θα περιμένεις;

Από την άλλη, αν το έχεις βάλει σκοπό ζωής να τα ξαναβρείς με κάποιον πρώην και να του δώσεις την ευκαιρία να ξανασυστηθείτε, εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο. Θέλεις να φας τα μούτρα σου; Θέλεις να ξαναπεράσεις ακριβώς το ίδιο σενάριο χωρισμού; Θέλεις να πεις στον εαυτό σου ‘τι το θελα και έμπλεκα αφού τα ξερα’; Να το κάνεις. Εξάλλου είναι καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες. Και σε αυτό δεν σηκώνω κουβέντα. Ή μπορεί και να σηκώνω, εάν μιλάμε για πρώην.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ