ΕΕ: Σύσταση για τεστ 48 ωρών για ταξιδιώτες από Κίνα και χρήση μάσκας


Τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών από Κίνα & χρήση μάσκας είναι η ισχυρή σύσταση της ΕΕ σε συνέχεια της συνεδρίασης του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων στις Βρυξέλλες

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζουν μια συντονισμένη απάντηση στην έξαρση του COVID-19 στην Κίνα, με ισχυρή σύσταση για τεστ έως και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών από Κίνα και χρήση μάσκας.

Σήμερα (4/1) σε συνέχεια της συνεδρίασης του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων στις Βρυξέλλες οι περισσότερες χώρες συμφώνησαν στη λήψη μέτρων.

Η Κίνα έχει ήδη απορρίψει κατηγορηματικά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν αρχίσει να επιβάλλουν ορισμένα κράτη της ΕΕ και έχει προειδοποιήσει για «αντίμετρα» εάν τέτοιες ενέργειες επεκταθούν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ Τιμ ΜακΦί δήλωσε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία των χωρών είναι υπέρ» της επιβολής τεστ σε επιβάτες από την Κίνα πριν από την αναχώρηση.

Αντίθετα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) καταδίκασε τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, λέγοντας ότι αποτελεί μια «παρορμητική» και «αναποτελεσματική» απάντηση.

«Πολλές χώρες υιοθετούν τεστ για Covid-19 και άλλα μέτρα για ταξιδιώτες από την Κίνα, όταν ο ιός κυκλοφορεί ήδη ευρέως εντός των συνόρων τους. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να βλέπουμε αυτή την παρορμητική επαναφορά των μέτρων, τα οποία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Γουίλι Γουόλς, γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ