Πίτσα με καπνιστό σολομό, φρέσκο κρεμμυδάκι και λευκή σάλτσα


Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή του Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, από την μακρινή Ιταλία.

Γίνεται σχετικά εύκολα και μπορείτε εφόσον το επιθυμείτε να αγοράσετε μια έτοιμη βάση για πίτσα ώστε να μην κουραστείτε. Να θυμάστε πως η ζύμη θα πρέπει να είναι λεπτή και τραγανή όπως είναι οι αυθεντικές ιταλικές.

Πώς θα φτιάξετε την πίτσα με τον σολομό

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 2: Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα και την τοποθετούμε σε ταψί για πίτσα. Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 3: Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα, την κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Olivemagazine


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ