To ωραιότερο εξώφυλλο της χρονιάς είναι αυτό της Γιαλίτζα Απαρίθιο στη μεξικάνικη Vogue


«Το στερεότυπο ότι μόνο ενός τύπου άνθρωπος μπορεί να έχει τη φιλοδοξία να είναι πρωταγωνιστής σε μια ταινία ή να κοσμεί το εξώφυλλο ενός περιοδικού έσπασαν. Ο κόσμος αρχίζει να γνωρίζει κι άλλα πρόσωπα από το Μεξικό και αυτό είναι κάτι που με κάνει χαρούμενη και περήφανη για τις ρίζες μου.»

Η Γιαλίτζα Απαρίθιο δεν θα είναι – και κανείς δεν ξέρει γιατί – υποψήφια για Οσκαρ. Είναι όμως η απόλυτη πρωταγωνίστρια της χρονιάς, μια κοπέλα που δούλευε ως δασκάλα και βρέθηκε στο δρόμο του Αλφόνσο Κουαρόν για να γίνει το πρόσωπο-έμβλημα του «Ρομα» και η πρώτη ιθαγενής που κοσμεί το «ιστορικό» για πολλούς εξώφυλλο της μεξικάνικης Vogue.

Πιο πολύ όμως και από το ότι έγινε ηθοποιός χωρίς να το συνειδητοποιήσει, η Απαρίθιο χαίρεται για τα ταξίδια: «Είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χωρίς να το καταλάβω. Θυμάμαι να είναι κάτι που είχα ευχηθεί – να ταξιδέψω σε διαφορετικά μέρη του κόσμου – και είμαι πολύ χαρούμενη που με την ταινία μπορώ να πάω σε φανταστικά μέρη. Στο παρελθόν είχα πάει μόνο με το σχολείο σε μέρη λίγο έξω από την Οαχάκα όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.»

 


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ