Healthy eating: 5 τεχνικές για υγιεινό σπιτικό μαγείρεμα


Είτε είστε ειδικός στην κουζίνα είτε απλώς πειραματίζεστε με σπιτικά γεύματα, είναι σημαντικό για εσάς να τρώτε υγιεινά. Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ή επαναλαμβανόμενη. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία τροφίμων και όχι μόνο λαχανικά. Μερικές απλές αλλαγές στην κουζίνα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το διατροφικό προφίλ οποιουδήποτε από τα γεύματά σας. Προσθέτοντας πολύ αλάτι στο γεύμα σας με λίπη θα τα κάνει να χάσουν τα οφέλη για την υγεία τους! Μια αλλαγή στις τεχνικές προετοιμασίας θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα λίπους στο γεύμα σας. Μόλις η αλλαγή ενσωματωθεί στη διατροφή σας, οι γευστικοί κάλυκες θα προσαρμοστούν σιγά σιγά.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να μαγειρέψετε πιο υγιεινά:

  • Μαγείρεμα στον ατμό: Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια εξαιρετικά υγιεινή μέθοδος μαγειρέματος καθώς δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού όταν μαγειρεύεται. Αχνίστε το φαγητό σας πάνω από βραστό νερό βάζοντάς το σε ένα δοχείο που μοιάζει με κόσκινο και στη συνέχεια αφήστε το πάνω από την κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  • Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως: Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως έναντι επεξεργασμένων δημητριακών, τουλάχιστον όσο και όταν είναι δυνατόν. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι έχουν άθικτο το πίτουρο τους και έτσι έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα θρεπτικά συστατικά.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα: Τα βότανα δεν είναι μόνο γευστικά αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά. Η προσθήκη τους στο φαγητό σας πηγαίνει πολύ. Αυτή είναι μια από τις πιο εύκολες συμβουλές υγιεινής μαγειρικής και αυξάνει επίσης τη γεύση.

  • Χρησιμοποιήστε φούρνο: Το σοτάρισμα μπορεί να τραβήξει όλη την προσοχή στην κουζίνα, αλλά για να κάνετε τα πράγματα υγιή, χρησιμοποιήστε φούρνο. Μόνο ένα ψιλόβροχο ελαιόλαδο, μερικά αποξηραμένα μπαχαρικά και βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε ένα απλό τηγάνι με λαχανικά σε ένα γεύμα που αξίζει το εστιατόριο.
  • Ποσάρισμα: Το ποσάρισμα είναι μια από τις υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος, παρόμοια με το μαγείρεμα στον ατμό. Κάνει καλό στην υγεία γιατί μαγειρεύει απαλά το φαγητό σε ζεστό υγρό που δεν βρίσκεται σε σημείο βρασμού. Έτσι βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα. Είναι ένας καλός τρόπος μαγειρέματος αυγών και ψαριών.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ