Τι είναι η Πανσέληνος του Λύκου;


Τα ονόματα της Πανσελήνου συχνά εμπνέονται από τις εποχές, τον καιρό ή τα ζώα που είναι ενεργά εκείνη την εποχή, και αυτά ποικίλλουν σε όλο τον κόσμο. Τα ονόματα προέρχονται από αυτόχθονες φυλές σε όλο τον κόσμο. Η Πανσέληνος του Λύκου πήρε το όνομά της από τους πεινασμένους λύκους έρχονται κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς, συνήθως γύρω στον μήνα Ιανουάριο. Οι μεσαιωνικοί Ευρωπαίοι και ορισμένες ιθαγενείς αμερικανικές φυλές έχουν καταλήξει στο όνομα Wolf Moon για την Πανσέληνο του Ιανουαρίου, αν και δεν είναι σαφές από πού προήλθε για πρώτη φορά το όνομα.

Πότε είναι η Πανσέληνος του Λύκου;

Η Σελήνη του Λύκου θα είναι ορατή στην Ελλάδα την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 και θα είναι ορατή αργά το απόγευμα, να ανεβαίνει ψηλά το βράδυ και στο βόρειο ημισφαίριο. Έχει ρυθμιστεί να φτάσει στη μέγιστη φωτεινότητα γύρω στις 23:00 – Αυτή είναι η επίσημη πρόσκλησή σας να μείνετε ξύπνιοι όλη τη νύχτα!

Ποιο είναι το πνευματικό νόημα πίσω από την Πανσέληνο του Λύκου για το 2023;

Όπως εξηγήθηκε, η Σελήνη του Λύκου πήρε το όνομά της από τους λύκους που ούρλιαζαν τις νύχτες του χειμώνα. Οι λύκοι ουρλιάζουν για να επικοινωνήσουν με την αγέλη τους και να προστατεύσουν την επικράτειά τους. Θεωρείται ότι η Σελήνη του Λύκου μας προσφέρει μεγαλύτερη ευκαιρία για βαθύ αυτοστοχασμό. Σύμφωνα με πολλούς αστρολόγους, η Σελήνη του Λύκου μπορεί να είναι μια συναισθηματική στιγμή.

Αρκετοί αστρολογικοί κύκλοι κορυφώνονται ταυτόχρονα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε σε θέση να επικοινωνήσετε ή να εκφραστείτε πλήρως. Μερικοί πιστεύουν ότι η συνιστώσα της έκλειψης μιας Σελήνης του Λύκου μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις στις σχέσεις σας, λογομαχίες και παρεξηγήσεις. Έτσι, εάν αισθάνεστε λίγο πληγωμένοι αυτή την εβδομάδα, μπορείτε να κατηγορήσετε τον νυχτερινό ουρανό.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ