Πολιτική θύελλα: Τι απαντά η κυβέρνηση στην κόντρα Τσίπρα – Ντογιάκου


Διαστάσεις επικής κόντρας φαίνεται να παίρνει η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τις απαντήσεις που έδωσαν στον Ισίδωρο Ντογιάκο ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Χρήστος Ράμμος πρόεδρος της ΑΔΑΕ – Τι απαντά η κυβέρνηση;

Η γνωμοδότηση του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου έχει βεβαίως προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και μετά την δήλωση του Αλέξης Τσίπρας που προκάλεσε τον κ. Ντογιάκο να τον συλλάβει, παραιτούμενος της ασυλίας του, καθώς έχει ζητήσει από την ΑΔΑΕ ελέγχους για πρόσωπα του δημόσιου βίου, που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, το όλον ζήτημα παίρνει πολιτικές διαστάσεις.

Μήλον της έριδας για τη νέα πολιτική κόντρα ήταν η χθεσινή γνωμοδότηση του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου σύμφωνα με την οποία η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν έχει αρμοδιότητα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, και δεν μπορεί να απευθύνεται σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας ζητώντας τέτοιου είδους στοιχεία.

Η κυβέρνηση αν και δεν επιθυμεί να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντάς τον στο ίδιο κάδρο με τον Γιάνη Βαρουφάκη σε επίπεδο θεατρινισμών όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην Πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά», ανάφερε η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου κάνοντας παράλληλα λόγο για τοξικότητα: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα».

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εργαλειοποίηση του θέματος των υποκλοπών, ενώ τα γαλάζια στελέχη βάζουν στο ίδιο κάδρο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Αν και επίσημα αποφεύγουν να τοποθετηθούν για τον κ. Ράμμο είναι κοινό μυστικό ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ βρίσκεται στην ίδια «γραμμή» με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρόλα αυτά διαψεύδουν τις όποιες πληροφορίες γράφονται από μερίδα του Τύπου ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τον κ. Ράμμο από το τιμόνι της ΑΔΑΕ. Όπως λένε στελέχη της κυβέρνησης «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, ούτε ετέθη».

Στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά: την δικαιοσύνη και την δημοκρατία χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους αλλά και την διάκριση των εξουσιών και πώς σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουν την δικαιοσύνη στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ