Ψωμί: Φτιάξτε τα δικά σας ψωμάκια για να συνοδεύεται με αυτά το φαγητό σας


Δημιουργήστε αυτά τα απλά λευκά ψωμάκια μόνοι σας! Αποτελούν την καλύτερη επιλογή για σάντουιτς, για burgers ή για να τα βουτήξετε στη σούπα. Χρησιμοποιώντας μόνο μια χούφτα υλικά, θα αντιληφθείτε ότι η παρασκευή τους δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη!

Φτιάξτε τα δικά σας ψωμάκια

Συστατικά συνταγής:

  • 500 γρ αλεύρι δυνατό λευκό ψωμί, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • Μαγιά γρήγορης δράσης φακελάκι 7 γρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη άχνη
  • 2 κσ αλάτι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο, συν επιπλέον για την επιφάνεια εργασίας και το μπολ

Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Ρίξτε πάνω από 325 ml ζεστό νερό και ανακατέψτε (με μια σπάτουλα ή με το χέρι σας), μέχρι να ενωθεί σαν μια δασύτριχη ζύμη. Βεβαιωθείτε ότι έχει ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2
Λαδώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας και ακουμπήστε τη ζύμη πάνω της. Ζυμώνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να γίνει πιο σφιχτή και ελαστική – αν έχετε μίξερ, μπορείτε να το κάνετε με ένα γάντζο ζύμης για 5 λεπτά. Τραβάμε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα καθαρό, λαδωμένο μπολ. Αφήστε για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

ΒΗΜΑ 3
Ακουμπάμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε σχήμα μακρύ λουκάνικο. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια χωρίστε το κάθε μισό σε τέσσερα κομμάτια, ώστε να έχετε οκτώ ίσες μερίδες. Τυλίξτε το καθένα σε μια σφιχτή μπάλα και βάλτε το σε ένα ταψί με σκόνη, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε μπάλα για να φουσκώσει. Σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε μέγεθος.

ΒΗΜΑ 4
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230C. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε κάθε μπάλα με λίγο ακόμα αλεύρι. (Αν θέλετε, μπορείτε να γλασάρετε τα ρολά με γάλα ή χτυπημένο αυγό και από πάνω τους σπόρους.) Ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ακουστεί κοίλο όταν χτυπήσετε στη βάση. Αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ