Κατάθλιψη: Η παρακολούθηση τηλεόρασης για πολλές ώρες αυξάνει τον κίνδυνο


Το κλείσιμο της τηλεόρασης μπορεί να σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάθε επιπλέον ώρα παρακολούθησης κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 5%. Η σχέση μεταξύ παρακολούθησης τηλεόρασης και ψυχικής υγείας πιστεύεται ότι προκαλείται από τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να μειώσει τον χρόνο που αφιερώνετε με φίλους και οικογένεια και να οδηγήσει σε έλλειψη άσκησης, που μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο του εγκεφάλου και κατάθλιψη ως αποτέλεσμα.

Η μελέτη ανέφερε ότι η καθιστική συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία καθώς μειώνει τον χρόνο που αφιερώνετε με την οικογένεια και τους φίλους. Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν 221.599 άτομα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που έβλεπαν περισσότερο τηλεόραση είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες να αισθανθούν χαμηλά από εκείνους που την έβλεπαν λιγότερο. Επιπλέον, ο κίνδυνος ήταν 42% υψηλότερος σε άτομα που περνούσαν περισσότερο χρόνο καθισμένοι, κάτι που είναι αλλιώς γνωστό ως καθιστικός τρόπος ζωής. Η πιο απότομη αύξηση σημειώθηκε μετά από 8 ώρες καθίσματος καθημερινά.

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο κατάθλιψης;

Προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος κατάθλιψης, μελέτες και ειδικοί συνιστούν πολλά πράγματα – σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Οχάιο, ανακαλύφθηκε ότι οι πράξεις καλοσύνης μπορούν να απαλλαγούν από τον κίνδυνο κατάθλιψης. Ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι βρήκαν ανιδιοτελείς πράξεις για να τονώσουν την ικανοποίηση και να μειώσουν τις αρνητικές αισθήσεις. Αυτή η επίδραση αποδόθηκε στην κοινωνική σύνδεση που θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει μέσα από τέτοιες πράξεις.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης David Cregg, ο οποίος οδήγησε την εργασία ως μέρος της διδακτορικής του διατριβής στην ψυχολογία στο The Ohio State University είπε ότι, το πιο σημαντικό, η τεχνική της καλοσύνης ήταν η μόνη παρέμβαση που δοκιμάστηκε και βοήθησε τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τους άλλους. Η κοινωνική σύνδεση είναι ένα από τα συστατικά της ζωής που συνδέεται πιο έντονα με την ευημερία. Η εκτέλεση πράξεων καλοσύνης φαίνεται να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προώθησης αυτών των συνδέσεων, είπε ο Cregg.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ