Το κόλπο με τις «αγγελίες» με λεία 1 εκατ. ευρώ – Ο «θησαυρός» μέσα σε ηλεκτρική σκούπα


Μία γυναίκα φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα, το οποίο με το πρόσχημα της ενοικίασης ή αγοράς σπιτιών προχωρούσε σε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με λεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα αυτή συνελήφθη σε σπίτι στην Καλλιθέα, όπου μετά από εξονυχιστική έρευνα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ηλεκτρική σκούπα περισσότερα από 20.000 ευρώ. Φέρεται ως το πρόσωπο που έκανε τις κεντρικές επαφές και είχε αναλάβει πολλές «αρμοδιότητες». Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα Σάββατο στον Εισαγγελέα. Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι, ενώ οι Αρχές εξιχνίασαν συνολικά 70 περιπτώσεις κλοπών.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν, ωστόσο, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί πολίτες επικοινώνησαν –μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης στα ΜΜΕ- με την Αστυνομία αναφέροντας ότι έπεσαν και αυτοί θύματα. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στα Άνω Λιόσια και στο Κερατσίνι.

Το διαβιβαστικό της υπόθεσης ξεπερνά τις 300 σελίδες, ενδεικτικό της έκτασης της έρευνας. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους, στο οποίο παρουσιάζονταν ως αγοραστές, έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινούσαν από το πρωί διαβάζοντας αγγελίες για ενοικιάσεις ή πωλήσεις σπιτιών, παίρνανε στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ήταν μόνος του.

Η δράση τους, φέρεται να διαρκή πάνω από ένα χρόνο, ενώ δυο- τρία άτομα, ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που έδιναν τις εντολές.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών εντοπίστηκαν κοσμήματα και 30.000 ευρώ. Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο.

Κατάφεραν μέσα από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων να οδηγηθούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ενώ κάποιες από τις σημερινές συλλήψεις έγιναν επ’ αυτοφώρω.

Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ