Χωρίσατε μέσα στις γιορτές;


Τα Χριστούγεννα καμιά φορά νομίζεις ότι φτιάχτηκαν για τα ζευγάρια. Όλοι πηγαίνουν παντού δυο δυο, φίλοι και γνωστοί σε ρωτάνε συνέχεια γιατί είσαι single και τα social media γεμίζουν φωτογραφίες με ερωτευμένα ζευγαράκια και αγκαλιές. Και αν αυτό είναι εκνευριστικό για όσους δεν έχουν σύντροφο, τότε σίγουρα μπορεί να είναι καταστροφικό για αυτούς που μόλις χώρισαν… Οδηγίες χρήσεως για να βγείτε αλώβητη και να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς δράματα!

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε το πιο πιθανό είναι τα Χριστούγεννα να σας φαίνονται σαν πεδίο μάχης, γεμάτο πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε μόνη σας ή που μετανιώνετε τη στιγμή ακριβώς που τα κάνετε.

Γι’ αυτό και πρέπει να είστε πολύ προσεκτική αυτή την εποχή του χρόνου. Δεν είναι ακατόρθωτο να βγείτε αλώβητη από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Αρκεί να θυμάστε να βάζετε πάνω απ’ όλα τον εαυτό σας.

Μπορεί αυτές οι γιορτές να χαρακτηρίζονται από κοινωνικοποίηση, ανταλλαγή δώρων και άλλα τέτοια, αλλά εσείς θα πρέπει να επικεντρωθείτε στις δικές σας ανάγκες, ειδικά αν περνάτε έναν δύσκολο χωρισμό.

Πώς; Διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες επιβίωσης που συγκεντρώσαμε για εσάς!

1. Αναδιοργανώστε το πρόγραμμά σας
Σίγουρα είχατε κανονίσει ένα σωρό πράγματα για αυτά τα Χριστούγεννα. Και μάλλον τα περισσότερα συμπεριλάμβαναν και τον πρώην σας. Ξαναδείτε το πρόγραμμά σας και ακυρώστε ό,τι μπορείτε ή ό,τι σας φαίνεται βουνό να αντιμετωπίσετε.

Αντί για αυτά, κάντε κάτι που θα σας ανεβάσει τη διάθεση, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε δραστήρια μέσα στις γιορτές.

2. Αποφύγετε τις άβολες κουβέντες
Είναι η περίοδος που βλέπετε κόσμο που είχατε να δείτε καιρό και το πιο πιθανό είναι όλοι να σας ρωτάνε τι κάνει ο σύντροφός σας και πώς πάει η σχέση σας.

Γλιτώστε τον εαυτό σας από αυτό το βασανιστήριο βάζοντας κάποιον δικό σας άνθρωπο να διαδώσει το νέο. Μπορεί να μην αποφύγετε κάποιες αδιάκριτες ερωτήσεις, αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να λέτε κάθε λεπτό ότι χωρίσατε.

Αν κάποιος σας ρωτήσει γιατί είστε πάλι μόνη, προσπαθήστε να είστε ευθύς και να βάλετε τέλος στην κουβέντα. Ένας καλό τρόπος να το αντιμετωπίσετε είναι να ευχαριστήσετε τον συνομιλητή σας για το ενδιαφέρον και να τον βεβαιώσετε ότι όταν βρείτε τον κατάλληλο θα είστε έτοιμη. Αν η κουβέντα γίνει πολύ άβολη, απλά φύγετε.

3. Κάντε αποχή από τα social media
Αυτή η συμβουλή είναι καλή για κάθε χωρισμό. Αλλά κατά την περίοδο των γιορτών είναι ακόμα καλύτερη. Το να βλέπετε φωτογραφίες γνωστών σας από τις μαγευτικές διακοπές τους ή το να αναρωτιέστε αν ο πρώην σας είδε το story σας στο Instagram μόνο κακό μπορεί να σας κάνει.

Αφήστε το κινητό στην άκρη, ή τουλάχιστον κάντε block όποιον ξέρετε ότι θα σας κάνει να νιώσετε άσχημα και να σας βάλει σε λάθος σκέψεις.

4. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας
Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας. Κάντε γυμναστική, βάψτε τα νύχια σας, διαβάστε, κοιμηθείτε, περπατήστε και κάντε όλα όσα δεν προλαβαίνετε να κάνετε τις υπόλοιπες μέρες.

Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να σας κάνετε και θα σας βοηθήσει να μην σκέφτεστε συνέχεια τον πρώην σας. Επικεντρωθείτε στο παρόν και προσπαθήστε να αποφεύγετε σκέψεις από το παρελθόν. Το να κάνετε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σας θα σας βοηθήσει πολύ.

Από τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ