Μακροχρόνιες σχέσεις: Συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς μακροχρόνιας σχέσης


Ενώ μας αρέσουν τα ρομαντικά βιβλία και οι ταινίες που τελειώνουν με το ζευγάρι να ζει «για πάντα ευτυχισμένο», όποιος έχει ή είχε ποτέ μια μακροχρόνια σχέση ξέρει ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε αλλά και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε η σχέση σας να μείνει ανέπαφη στον χρόνο και κάθε μέρα να είστε ακόμη πιο ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που όλοι μπορούμε να κάνουμε πράξη χωρίς να σπαταλίσουμε χρήματα ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι άπλετος χρόνος και μια καλή ψυχική κατάσταση.

  • Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τα συναισθήματά σας

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κρίσιμη για επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις. Μερικές φορές αρχίζουμε να κρατάμε τα πράγματα μέσα μας επειδή δεν θέλουμε να «ενοχλήσουμε» τον σύντροφό μας. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να κολλήσουμε σε ορισμένα συναισθήματα επειδή πιστεύουμε ότι μας βάζουν σε θέση ισχύος. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να χτίζουμε τοίχους ή να χρωματίζουμε την αλήθεια όσον αφορά το πώς νιώθουμε. Βάζετε τον σύντροφό σας σε άδικα μειονεκτική θέση εάν αποκρύπτετε πληροφορίες για τη συναισθηματική σας κατάσταση.

  • Να ξέρετε ότι κανείς δεν «κερδίζει» ποτέ ένα επιχείρημα

Όταν το επίκεντρο ενός επιχειρήματος είναι περισσότερο η «νίκη» παρά η επίλυση του ζητήματος, χάνετε και οι δύο. Είναι πολύ πιο ευνοϊκό για ένα θετικό αποτέλεσμα να μπούμε νωρίς και συχνά σε μια διαφωνία έχοντας ως στόχος να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αλλά σκοπός είναι να μην τα παρατήσετε.

  • Καταλάβετε πώς ο σύντροφός σας εκφράζει την αγάπη.

Ακόμη και για ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, είναι εύκολο να ξεχάσουν πώς ο σύντροφός τους τείνει να δείχνει αγάπη. Αφιερώνοντας χρόνο για να αναγνωρίσετε και να εκτιμήσετε αυτές τις εκφράσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Μια σχέση χρειάζεται χρόνο και επιμονή για να παραμείνει σε υγιή επίπεδα. αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο και να βλέπουμε κάθε μέρα τον σύντροφό μας σαν να είναι η πρώτη φορά! 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ