DIY: 6 Απολεπιστικά scrub σώματος για λείο δέρμα.


Η απολέπιση σώματος περιέχει συστατικά απολέπισης που έχουν μια υφή που μπορείτε να νιώσετε, όπως τη ζάχαρη ή το αλάτι. Καθαρίζοντας τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να φαίνεται τραχύ και ανάγλυφο, τα scrub σώματος βοηθούν στην απαλότητα και τη φωτεινότητα του δέρματός σας.

Scrub σώματος με αλάτι Ιμαλαΐων

Πώς να το φτιάξετε: Βάλτε 1 φλιτζάνι ψιλό αλάτι Ιμαλαΐων σε ένα μπολ. Μετρήστε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή το αγαπημένο σας φυσικό λάδι. Προσθέστε λάδι με μια κουταλιά μέχρι να πετύχετε την υφή που σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο για άρωμα.

Scrub σώματος με βρώμη και ζάχαρη καρύδας

Πώς να το φτιάξετε: Λιώστε 2 με 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα ή μπολ ή χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας λάδι σε θερμοκρασία δωματίου. Συνδυάστε με 1/2 φλιτζάνι λευκή ή καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε σε ένα τέταρτο του φλιτζανιού ωμή βρώμη. Χρησιμοποιήστε το μέσα σε μια μέρα πριν η βρώμη γίνει πολύ μαλακή.

Scrub σώματος με μέλι με αβοκάντο

Πώς να φτιάξετε: Πολτοποιήστε 1/2 ολόκληρο αβοκάντο, 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ. Κάντε απαλό μασάζ με το scrub σε βρεγμένο δέρμα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Scrub σώματος με καστανή ζάχαρη καρύδας

Πώς να το φτιάξετε: Συνδυάστε 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας. Κάντε μασάζ σε τραχιά σημεία του δέρματος και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Όπως με όλα τα scrub σώματος, εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα μετά.

Απολέπιση σώματος Matcha Green Tea

Πώς να το φτιάξετε: Συνδυάστε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πράσινου τσαγιού matcha και 1 κουταλάκι του γλυκού απλά φύλλα πράσινου τσαγιού. Ανακατέψτε με λάδι jojoba (ή το αγαπημένο σας φυσικό λάδι) μία κουταλιά κάθε φορά μέχρι το scrub να έχει τη συνοχή που σας αρέσει.

Scrub σώματος με γιαούρτι με μέλι βρώμης

Φτιάξτε το scrub: Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους. Τρίψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μείγμα σπόρων βρώμης με 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 2 κουταλάκια του γλυκού ζεστού μέλι. Κάντε μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα. Αφήστε το scrub να δράσει για τρία λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ