Ιταλία: Βρήκαν το κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου που συνελήφθη μετά από 30 χρόνια


Ιταλία: Oι καραμπινιέροι βρήκαν το κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας Μεσίνα Ντενάρο που συνελήφθη χθες (16/1). Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του θεράποντα γιατρού του

Οι καραμπινιέροι εντόπισαν το κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα ο οποίος συνελήφθη χθες, Δευτέρα, στο Παλέρμο της Σικελίας. Το κρησφύγετο βρίσκεται στο χωριό Καμπομπέλο, στην περιφέρεια της σικελικής πόλης Τράπανι και σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το Καστελβετράνο, το χωριό από το οποίο κατάγεται ο αρχιμαφιόζος.

Την ώρα αυτή ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες καραμπινιέρων συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν αν στο χώρο όπου κρυβόταν ο Μεσίνα Ντενάρο υπάρχουν πολύτιμα έγγραφα και αποδείξεις, τα οποία να αφορούν τα 30 χρόνια κατά τα οποία παρέμεινε φυγόδικος και ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην λίστα των μαφιόζων κακοποιών. Η έφοδος άρχισε την περασμένη νύχτα και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν ακριβά έπιπλα, κουστούμια και αρώματα.

Στο μεταξύ, κλήση σε απολογία κοινοποιήθηκε στον Αλφόνσο Τουμπαρέλο, τον 70χρονο θεράποντα γιατρό του αρχινονού, ο οποίος εργαζόταν στο Καμπομπέλο μέχρι την συνταξιοδότησή του, πριν από λίγους μήνες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήταν αδύνατον να μην γνώριζε ότι πίσω από το πλαστό όνομα Αντρέα Μποναφέντε κρυβόταν στην πραγματικότητα ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα. Όπως προέκυψε, πριν από δυο χρόνια ο Μεσίνα Ντενάρο διαγνώσθηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ