Πότε να εντάξουμε τα δημητριακά στη διατροφή του μωρού μας


Κατά τους πρώτους έξι μήνες, η βασική τροφή των μωρών μας είναι το μητρικό γάλα ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το γάλα σε σκόνη (Μη γαλακτοφορία, ασθένεια, κτλ.). Μέσω του γάλακτος, τα μωρά λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους.

Ένα συχνό ερώτημα είναι το πότε μπορούμε να εντάξουμε στερεές τροφές όπως τα δημητριακά.

Από την ηλικία των έξι μηνών και μετά, το μωράκι μας είναι σε θέση να καταναλώσει στερεές τροφές, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι έχουμε συμβουλευτεί τον παιδίατρο ότι μπορεί να φάει και δημητριακά.

Αφού συμβουλευτούμε τον παιδίατρο, το μωρό μας μπορεί να καταναλώσει μικρές μπουκίτσες από προϊόντα δημητριακών όπως, χυλό βρώμης ή ψωμάκι, ρύζι και φυσικά τα ειδικά σχεδιασμένα για μωράκια.

Μιας και τα μωράκια μας έχουν μεγάλες ανάγκες σε ιχνοστοιχεία τα BabyΜιράντα έχουν ως βασικό συστατικό τα δημητριακά και είναι εμπλουτισμένα με πέντε πολύ σημαντικές βιταμίνες: Θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ (Β5) και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και σίδηρο.

Γράφτηκε απο Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ