Σκωτία: Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από άλλη μαθήτρια μέσα σε σχολική αίθουσα


Το βίντεο της βίαιης επίθεσης κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας την αντίδραση της πρωθυπουργού της Σκωτίας.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon κλήθηκε να λάβει μέτρα κατά της βίας στα σχολεία μετά την δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει τη φρικτή επίθεση μιας μαθήτριας σε μια άλλη μέσα στην τάξη.

Το βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων, που γυρίστηκε τη Δευτέρα, δείχνει ένα κορίτσι στην Ακαδημία Waid να εξαπολύει βίαιη επίθεση σε μια άλλη μαθήτρια, να την χτυπά με γροθιές και να την κλωτσάει στο κεφάλι, ενώ η άλλη μαθήτρια είναι πεσμένη στο πάτωμα και προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό της.

Το σχολείο αρχικά είπε ότι θα αντιμετώπιζε το περιστατικό «εσωτερικά», αλλά τελικά έγινε καταγγελία στην αστυνομία της Σκωτίας.

Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην The Courier. Μετά τη δημοσιοποίησή του, η δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος Linda Holt δημοσίευσε το βίντεο στο Twitter.

Ο βουλευτής Willie Rennie είπε: «Χθες το βράδυ παρακολούθησα ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας μαθήτριας να επιτίθεται σε μια άλλη στην Waid Academy, στην εκλογική μου περιφέρεια. Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να μην το είχα δει, δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Ήταν μια άσχημη σκηνή. Νωρίτερα φέτος, η Heather Hughes, τότε πρόεδρος του EIS, προειδοποίησε για αυξανόμενη βία στα σχολεία μας. Υποστηρίζω το προσωπικό, το συμβούλιο και το σχολείο σε τοπικό επίπεδο, αλλά τι μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση σε ολόκληρη τη χώρα;»

Η πρωθυπουργός Sturgeon είπε: «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε πλήρως ποια πρόσθετα μέτρα μπορούμε να λάβουμε για να υποστηρίξουμε τα συμβούλια ώστε να καταστήσουμε πολύ σαφές ότι η βία είναι απαράδεκτη και να αναλάβουμε δράση για να στηρίξουμε τους νέους και τους δασκάλους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τέτοια βία».

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς της μαθήτριας που εξαπέλυσε την άγρια επίθεση δήλωσαν στην The Courier ότι η κόρη τους ξέσπασε έτσι, καθώς είχε πέσει θύμα bullying, το οποίο ήταν εν γνώσει του σχολείου χωρίς, όμως, να υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ