Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον ψευτογιατρό που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας


Ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας απομυζώντας εις βάρος τους μεγάλα χρηματικά ποσά άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρώτη καταγγελία έχει το 2019 όταν αδερφός ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι το 2016 ο ψευτογιατρός τους απέσπασε περισσότερα από 60.000 ευρώ προκειμένου όπως τους είπε πει να περπατήσει ξανά το θύμα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και το 2017 ο ασθενής απεβίωσε.

Πάνω από 10 χρόνια εξαπατούσε ο ψευτογιατρός ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα θύματα του φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον γιατρό εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 15 από διάφορες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε – υπό άκρα μυστικότητα – ύστερα από καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από συγγενικό πρόσωπο θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση του «ψευτογιατρού» φέρεται να ξεκίνησε το 2009 και τα τελευταία χρόνια κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους λάμβανε τεράστια χρηματικά πόσα προκειμένου να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες θεραπείες του και κυρίως ενέσεις βλαστοκυττάρων. Ο άντρας που συστήνονταν ως γιατρός – νευρολόγος, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν γιατρό από τη Γερμανία, πρόσωπο το οποίο, επίσης, ερευνάται εδώ και αρκετό διάστημα από της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος τους.

Από την παράνομη δράση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων, ο «ψευτογιατρός» εκτιμάται ότι αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς μόνο για μια ένεση φέρεται να λάμβανε ακόμα και 20.000 ευρώ από τα θύματά του, ενώ έβγαλα πόσα αποκόμιζε και από τα φιαλίδια για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων» που υποσχόταν στους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας από τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε σε ασθενείς, στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση περιλαμβάνονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ο «ψευτογιατρός» θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Παράλληλα, ερευνάται αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπο στην υπόθεση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει:

«Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ