Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Πως να ελέγξετε τον γιατρό της Πρωτοβάθμιας εάν είναι νόμιμος και όχι “μαϊμού”


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για εξαπάτηση πολιτών από απατεώνες που υποδύονται τον γιατρό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες, όταν επισκέπτονται χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία – εργαστήρια) να ελέγχουν, αν υπάρχει η ειδική πινακίδα αδειοδότησης του ΙΣΘ.

Σε περίπτωση αμφιβολίας συνιστά να ελέγχουν από την ιστοσελίδα του ΙΣΘ, αν ο γιατρός τον οποίον επισκέπτονται είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΘ επισημαίνει:

   «Η άσκηση της ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) από γιατρούς οι οποίοι είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Καλούνται οι πολίτες όταν επισκέπτονται χώρους Π.Φ.Υ. να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την αδειοδότηση από τον ΙΣΘ η οποία πιστοποιείται από ειδική ταμπέλα “νόμιμου αδειοδοτημένου ιατρείου”.

Επίσης αν υπάρχουν σχετικές αμφιβολίες να αναζητούν το επώνυμο του γιατρού – εγγεγραμμένου μέλους του ΙΣΘ, δια μέσου της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ακόλουθο link https://isth.gr/lista-iatron/».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ