Αποχή: Πόσος καιρός είναι υπερβολικά πολύς χωρίς σεξ;


Ευτυχώς, δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη μη σεξουαλική επαφή. Η ποσότητα του σεξ που θα κάνετε εξαρτάται από εσάς και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος ποσότητα σεξ που πρέπει να κάνετε. Πολλοί παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στη μη σεξουαλική επαφή, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της υγείας και της κατάστασης της σχέσης. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχισμένη και υγιή ζωή χωρίς να κάνουν σεξ.

Αλλαγές στη μέση συχνότητα σεξ

Η μέση συχνότητα σεξ που έχουν οι άνθρωποι έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2014 και εξέτασε τη σεξουαλική ζωή 26.620 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έκαναν σεξ περίπου μία φορά την εβδομάδα, δηλώνοντας ότι ο μέσος άνθρωπος συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα περίπου 54 φορές το χρόνο. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε από μια προηγούμενη μελέτη που διεξήχθη το 1990, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έκαναν σεξ περίπου 63 φορές το χρόνο.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές βρήκαν αυτή τη μείωση σε όλα σχεδόν τα δημογραφικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του φύλου, της ηλικίας, της φυλής, του επιπέδου εκπαίδευσης, της περιοχής και της κατάστασης της σχέσης, υποδηλώνοντας ότι οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε πολύ λιγότερο σεξ από ό,τι κάποτε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ για πολλούς λόγους, όπως:

  • Περισσότερες ώρες στην εργασία
  • Περισσότερος χρόνος με τα παιδιά
  • Απόλαυση από υπηρεσίες ροής και gaming

Παρατηρήθηκε επίσης μείωση της ποσότητας σεξ που κάνουν οι νέοι, με μια μελέτη του 2018 που διαπίστωσε ότι το 89% των ατόμων ηλικίας 14-17 ετών δήλωσαν ότι δεν έκαναν σεξ, μια αύξηση από τα προηγούμενα χρόνια. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτή την πτώση στην αύξηση της εκπαίδευσης και των πληροφοριών για το σεξ και τις σχέσεις που είναι διαθέσιμες στους νέους, καθώς είναι πλέον σε θέση να μιλήσουν πιο ανοιχτά για τη στάση τους απέναντι στο σεξ και τη σεξουαλικότητα, γεγονός που συμβάλλει στην ορατότητα της ασεξουαλικότητας.

Αποχή – υπέρ και κατά

Ο λόγος που δεν κάνετε σεξ είναι πολύ πιο σημαντικός από την πραγματική ποσότητα σεξ που κάνετε. Εάν είστε ευχαριστημένοι με την ποσότητα του σεξ που κάνετε, ακόμα κι αν δεν είναι καθόλου, τότε δεν είναι πιθανό να υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν λίγο ή καθόλου σεξ είναι ευχαριστημένοι με την ποσότητα σεξ που κάνουν και αυτός είναι ένας απόλυτα υγιεινός τρόπος ζωής. Ωστόσο, εάν δεν κάνετε την ποσότητα σεξ που σας αρέσει ή κάνετε σεξ χωρίς ποιότητα και ευχαρίστηση, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες ψυχολογικές επιπτώσεις ως αποτέλεσμα.

Εάν ένα άτομο επιθυμεί να κάνει περισσότερο σεξ από ό,τι κάνει, μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας όπως άγχος ή κατάθλιψη ή απώλεια της αυτοεκτίμησής του. Αντίθετα, οι περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την οικειότητα που παρέχει το σεξ με τον σύντροφό τους. Ως εκ τούτου, ένα συνεργαζόμενο άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα σχέσης εάν η ποσότητα του σεξ που επιθυμεί διαφέρει από την ποσότητα που επιθυμεί ο σύντροφός του.

Πλεονεκτήματα της μη σεξουαλικής επαφής

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να βλέπουν το να μην κάνουν σεξ ως αρνητικό, υπάρχουν ορισμένα οφέλη από το να μην κάνουν σεξ, όπως:

  • Δεν υπάρχει κίνδυνος απόκτησης σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης.
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
  • Είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξετε λοιμώξεις όπως ουρολοίμωξη.
  • Ζείτε με τρόπο που ίσως είναι σύμφωνος με τις θρησκευτικές ή προσωπικές σας πεποιθήσεις.
  • Δίνετε χρόνο στον εαυτό σας για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε άλλα ψυχολογικά ζητήματα που μπορεί να χρειάζονται προσοχή.
  • Επιπλέον, η μη σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι ευεργετική για την ψυχική υγεία ενός ατόμου, ιδιαίτερα για τους άφυλους, καθώς αυτό συχνά μειώνει το άγχος και το άγχος που βιώνουν τα ασεξουαλικά άτομα σχετικά με το σεξ.

Τα μειονεκτήματα της μη σεξουαλικής επαφής

Οι επιστήμονες έχουν βρει πολλά οφέλη για την υγεία από το σεξ. Επομένως, τα άτομα που δεν κάνουν τακτικό σεξ μπορεί να διατρέχουν έναν αριθμό προβλημάτων υγείας, όπως:

  • Καρδιαγγειακή νόσο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το σεξ αυξάνει την καρδιαγγειακή υγεία του ατόμου, καθώς είναι μια μορφή άσκησης. Για να παραλείψετε αυτόν τον κίνδυνο, βεβαιωθείτε ότι ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.
  • Κακή υγεία του πυελικού εδάφους. Για τα άτομα με κόλπους, το σεξ βελτιώνει τη λειτουργία του πυελικού εδάφους, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο ακράτειας. Ευτυχώς, μπορείτε να ενισχύσετε το πυελικό έδαφος μέσω του σόλο σεξ.
  • Πόνοι περιόδου. Το σεξ και ο οργασμός μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο επώδυνες περιόδους και πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο. Και πάλι, δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη, καθώς ο αυνανισμός ανακουφίζει τον πόνο της περιόδου.

Το σεξ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της τόνωσης της ενέργειας και της διάθεσης. Ωστόσο, η μη σεξουαλική επαφή, αν και μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τον κίνδυνο ορισμένων προβλημάτων υγείας, δεν διευκολύνει τις μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ