Απόγνωση: 5 self care tips για να νιώσετε καλύτερα


Φυσικά, το να βλέπετε τακτικά έναν ψυχολόγο ή να ακολουθήσετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα, υπάρχουν στιγμές που αισθάνεστε να σας κόβεται ο αέρας ή να νιώθετε πως βυθίζεστε. Υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν εκείνη ακριβώς την στιγμή.

Μάθετε τεχνικές αναπνοής

Ο ψυχολόγος σας ή ο ψυχίατρός σας σίγουρα γνωρίζει αυτές τις τεχνικές και μπορείτε να τον συμβουλευτείς. Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο στο YouTube με instructors που θα σας καθοδηγήσουν βήμα-βήμα. Αν σας βοηθάει, μπορείτε να βάλετε χαλαρωτική μουσική που βοηθάει στο να συγκεντρωθείτε και να αποβάλετε το άγχος.

Καταναλώστε φαγητά πλούσια σε βιταμίνη Β12

Εάν έχετε έλλειψη σε βιταμίνη Β12, μπορεί να αντιμετωπίζετε τα ακόλουθα συμπτώματα: ευερεθιστότητα, αλλαγές στην προσωπικότητα, κατάθλιψη και απώλεια μνήμης. Προμηθευθείτε τόνο, σολομό, αυγά, τυρί, τόφου και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και χρησιμοποιήστε τα στα βασικά σας γεύματα για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετή ποσότητα. Επίσης, η καφεΐνη είναι γνωστό ότι ενισχύει την απορρόφηση της βιταμίνης Β12, επομένως μην αισθανθείτε ενοχή για ένα επιπλέον φλιτζάνι.

Φροντίστε το δέρμα σας

Ο καιρός είναι κρύος και το δέρμα σας μπορεί να επηρεαστεί. Βάλτε μάσκες προσώπου, κάντε απολέπιση, ετοιμάστε scrubs, βάλτε κρέμες και γενικά φροντίστε όσο περισσότερο μπορείτε την υγεία της επιδερμίδας σας. Το να απασχολήσετε τον εαυτό σας με κάτι που εκφράζεται ως self love, θα μειώσει κατά πολύ και τα επίπεδα του άγχους σας αλλά και τη μελαγχολία σας.

Μια λέξη: λεβάντα!

Μυρίζει καταπληκτικά, είναι αγχολυτικό, είναι φυσικό ηρεμιστικό και σας βοηθάει να κοιμηθείτε. Μην ξεχνάτε τη σημασία του ύπνου στην ψυχολογία σας. Βοηθά το μυαλό και το σώμα σας να αντεπεξέλθει στις δοκιμασίες της καθημερινότητας. Προμηθευθείτε είτε με αρωματικό χώρου λεβάντα, είτε με κερί, είτε με κάποιο έλαιο λεβάντας και όταν αισθανθείτε δυσφορία αρχίστε να το μυρίζετε!

Γράψτε τις αρνητικές σας σκέψεις

Είναι σα να ηρεμεί η ψυχή σας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να γράψετε οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό σας, σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οποιοδήποτε στυλ γραφής. Σας βοηθά να δείτε πιο καθαρά τα προβλήματά σας, τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Μέσα από αυτόν τον εσωτερικό διάλογο μπορεί να καταλάβετε την πραγματική ρίζα του προβλήματος που ξεκινάει αυτόν τον αρνητικό κύκλο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ