Σχέσεις πεθερικά: Συμβουλές για την αντιμετώπιση των πεθερικών και τον καθορισμό υγιών ορίων


Οι σχέσεις με τα πεθερικά μπορεί να είναι ένα υπέροχο μέρος της έγγαμης ζωής αλλά μπορεί επίσης να είναι αγχωτικές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα πεθερικά σας είναι μέρος της ζωής σας. Είναι σημαντικό να εργαστείτε για τη σχέση σας με τους γονείς του συζύγου σας, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού ορίων όταν είναι απαραίτητο. Η οικοδόμηση στενών σχέσεων με την ευρύτερη οικογένειά σας δεν είναι πάντα εύκολη. Αλλά, το να μάθετε να τα πηγαίνετε καλά με την πεθερά ή τον πεθερό σας συχνά αξίζει τον κόπο για την ευημερία και την ψυχική σας υγεία.

Βάλτε τον γάμο σας πρώτα

Όταν παντρευτήκατε, συμφωνήσατε για να γίνετε σύζυγος και το να γίνετε γαμπρός ή νύφη ήταν φυσικό επακόλουθο. Εστιάστε πάντα στη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με τον σύζυγό σας ως νούμερο ένα προτεραιότητα. Εσείς οι δύο είστε μια ομάδα και θα πρέπει να ενεργείτε ως ενιαίο μέτωπο όταν αντιμετωπίζετε ζητήματα ο ένας με τους γονείς του άλλου.

Επιβολή υγιών ορίων

Τα όρια είναι αυτά που θα κάνετε και δεν θα κάνετε. Εσείς και ο σύζυγός σας θα πρέπει να αποφασίσετε μαζί ποια είναι τα όρια στη δική σας οικογένεια. Για παράδειγμα, αν εκτιμάτε τις πρώιμες ώρες ύπνου των παιδιών σας, μπορεί να μην παρευρεθείτε σε βραδινές εκδηλώσεις, ακόμα κι αν είναι τα γενέθλια της κουνιάδας. Εάν η πεθερά σας έρχεται για μια απρόσκλητη επίσκεψη κάθε μέρα και δεν το απολαμβάνετε, τότε πείτε της ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε δεύτερη Παρασκευή για δείπνο και ενημερώστε την ότι δεν θα ανοίξετε την πόρτα διαφορετικά.

Μην αντιμετωπίζετε πεθερικά

Ο εμπειρικός κανόνας είναι ότι ο καθένας από εσάς πρέπει να απευθύνεται στους γονείς του όταν προκύπτουν προβλήματα. Το να αντιμετωπίσεις την πεθερά σου ή τον πεθερό σου ή ακόμα και την κουνιάδα σου θέτει τις βάσεις για το δράμα γιατί σε κάνει να είσαι ο κακός. Οι πεθερικές σχέσεις μπορεί να είναι εκπληκτικές αλλά μπορεί επίσης να είναι αγχωτικές. Μπορεί να διαφωνείτε για την πολιτική ή τα πεθερικά σας μπορεί να επικρίνουν την ανατροφή σας. Ενώ έχετε κάθε δικαίωμα να θέτετε όρια και να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να μειώνεται, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν μπορείτε επίσης να ασκήσετε καλό αυτοέλεγχο σε έντονες στιγμές.

Το να πάρετε μια βαθιά ανάσα ή ακόμα και να βγείτε έξω για λίγες στιγμές μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το κεφάλι σας, ώστε οι μικρές συγκρούσεις να μην ξεσπάσουν σε φωνές. Απλώς να θυμάστε ότι αν κάτι σας ενοχλεί, φέρτε το στο σύζυγό σας αργότερα και συνεργαστείτε για να βρείτε μια λύση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ