Σεξ: Γιατί θέλουμε περισσότερο τα Χριστούγεννα;

Χριστούγεννα. Η πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου. Γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις, στολίδια, χαρούμενα τραγούδια, φωτάκια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην έχει επίδραση και στην ερωτική μας διάθεση.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Πορτογαλία ανέλυσαν στοιχεία από 130 χώρες, τα οποία αφορούσαν τις σχετικές με το σ#ξ αναζητήσεις στη Google από το 2004 έως το 2014, καθώς επίσης το 10% όλων των αναρτήσεων στο Twitter μεταξύ 2010-2014.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.

Ο επικεφαλής της μελέτης Λουίς Ρότσα και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως η διάθεση για σ#ξ την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι αυξημένη είναι σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, συνέπεια της αυξημένης αυτής ερωτικής διάθεσης είναι ο αυξημένος αριθμός γεννήσεων μετά από εννέα μήνες.

Η ανάλυση των δεδομένων αποκάλυψε ότι η επιθυμία για σ#ξ αυξάνεται σημαντικά στη διάρκεια των γιορτών, είτε πρόκειται για χριστιανικές, είτε για μουσουλμανικές ή άλλες χώρες τόσο του βορείου όσο και του νοτίου ημισφαιρίου.

Η ανάλυση του περιεχομένου των μηνυμάτων στο Twitter με ειδικό λογισμικό ανάλυσης συναισθημάτων έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι απανταχού της Γης νιώθουν πιο χαρούμενοι, ασφαλείς και ήρεμοι στη διάρκεια των γιορτών, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στο σ#ξ και τελικά στις γεννήσεις.

Τέλος, στις χριστιανικές κοινωνίες η περίοδος Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς δημιουργεί σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σ#ξ από ό,τι το Πάσχα. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι νιώθουν πιο οικογενειακά.

«Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν την άνευ προηγουμένου δυνατότητα να αναλυθούν η συλλογική διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων σε μαζική κλίμακα. Η μελέτη μας είναι η πρώτη πλανητικού επιπέδου ματιά στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και πώς αυτή σχετίζεται με τη διάθεση των ανθρώπων και το ενδιαφέρον τους για σ#ξ», εξηγεί ο Δρ Ρότσα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ