Κένυα: Διπλωμάτης σκότωσε την πρέσβειρα της Βενεζουέλας γιατί ήθελε να πάρει τη θέση της


Κένυα: Ο διπλωμάτης δικάστηκε για τον φόνο επειδή δεν είχε πλέον διπλωματική ασυλία, αφού η Βενεζουέλα την ήρε μετά την υπόθεση αυτή.

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο της Κένυας ένας πρώην διπλωμάτης από τη Βενεζουέλα, ο οποίος δολοφόνησε την πρέσβειρα της χώρας του πριν από μία δεκαετία, μέσα στο σπίτι της, σε αριστοκρατική συνοικία του Ναΐρόμπι.

Ο Ντουάιτ Σαγκαράι, που ήταν πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Βενεζουέλας εκείνη την εποχή, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Όλγκα Φονσέκα, τον Μάιο του 2012. Η δικαστής Ρόουζλιν Κορίρ ανακοίνωσε επίσης ότι κρίθηκαν ένοιχοι και τρεις Κενυάτες συνεργοί του ενώ ένας τέταρτος διαφεύγει και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο Σαγκαράι δικάστηκε για τον φόνο επειδή δεν είχε πλέον διπλωματική ασυλία, αφού η Βενεζουέλα την ήρε μετά την υπόθεση αυτή.

Η Φονσέκα βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στην κρεβατοκάμαρά της, λιγότερο από δύο εβδομάδες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Ναϊρόμπι. Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική φυγή του προηγούμενου πρεσβευτή ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από μια οικιακή βοηθό.

Ο Σαγκαράι είχε αναλάβει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας μέχρι την άφιξη της πρέσβειρας και οργίστηκε όταν διορίστηκε εκείνη, καθώς ήθελε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Η δικαστής Κορίρ εξήγησε ότι μόνό εκείνος θα είχε όφελος από τον φόνο, ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι προσπάθησε να εμποδίσει την Φονσέκα να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Σαγκαράι και τους συνεργούς του θα ανακοινωθεί αργότερα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ