Συναγερμός στη Ζαπορίζια: Εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό – Καμπανάκι από τον ΟΗΕ


Εκρήξεις ήχησαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zαπορίζια, κατά τη διάρκεια νέων επιδρομών, σύμφωνα με την πυρηνική υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος επισκέφθηκε την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι οι παρατηρητές του ΔΟΑΕ ανέφεραν ισχυρές εκρήξεις κοντά στον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό Zαπορίζια της Ουκρανίας την Πέμπτη (26/1) και επανέλαβαν εκκλήσεις για μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το εργοστάσιο.

Ωστόσο ο Ρενάτ Κάρτσαα, σύμβουλος του επικεφαλής της Rosenergoatom, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πυρηνικά εργοστάσια της Ρωσίας, είπε ότι τα σχόλια ήταν αβάσιμα και τα χαρακτήρισε «πρόκληση». Η Ρωσία έχει αντιδράσει στο παρελθόν στις επιτυχίες της Ουκρανίας με μαζικές αεροπορικές επιδρομές που άφησαν εκατομμύρια χωρίς φως, θερμότητα ή νερό.

Την Πέμπτη, φάνηκε να ακολουθεί αυτό το μοτίβο. Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ είπε ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας είχαν στόχο εργοστάσια ενέργειας. «Πραγματοποίησα μια επείγουσα συνάντηση σήμερα για την ενεργειακή κατάσταση – για τις ελλείψεις που εμφανίζονται και τις εργασίες επισκευής μετά τα χτυπήματα των τρομοκρατών. Ομάδες επισκευής εργάζονται σε αυτές τις τοποθεσίες», δήλωσε ο Ζελένσκι την Πέμπτη.

Το Κρεμλίνο θεωρεί την υπόσχεση παράδοσης των δυτικών αρμάτων ως απόδειξη της αυξανόμενης «άμεσης εμπλοκής» των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης στον πόλεμο που διαρκεί 11 μήνες, κάτι που και οι δύο πλευρές αρνούνται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ