ΗΠΑ: «Επιχείρηση αθανασία» – Ο μεγιστάνας που ξοδεύει μία περιουσία για να ξαναγίνει έφηβος


Ένας μεγιστάνας της τεχνολογίας με περιουσία σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων έχει αφιερώσει τη ζωή και το σώμα του για να «σταματήσει» τη διαδικασία της γήρανσης. Ο 45χρονος Μπράιαν Τζόνσον ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε μια ομάδα περισσότερων από 30 γιατρών και ειδικών ιατρών που επιβλέπουν και δοκιμάζουν σχεδόν κάθε όργανό του. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν το σώμα του στο σώμα ενός… 18χρονου.

Ο Τζόνσον ξυπνά στις 5 το πρωί, παίρνει περίπου δύο δωδεκάδες συμπληρώματα την ημέρα και ακολουθεί μια αυστηρή vegan δίαιτα με ανάμεικτα τρόφιμα. Η διαδικασία είναι σχολαστικά τεκμηριωμένη. Έχει τραβήξει 33.537 φωτογραφίες από τα έντερά του του και παρακολουθεί τα πάντα, από το βάρος των οστών του μέχρι τις επισκέψεις στην τουαλέτα.

Ο ίδιος και οι γιατροί του ισχυρίζονται ότι σε δύο χρόνια μείωσε τη συνολική βιολογική του ηλικία κατά περισσότερα από πέντε χρόνια και τώρα έχει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και την ικανότητα των πνευμόνων και τη φυσική του κατάσταση ενός 18χρονου.

Στα 30 του, ο επιχειρηματίας ίδρυσε την Braintree Payment Solutions, μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία την οποία πούλησε το 2013 στο eBay για 800 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά ο τρόπος ζωής που τον δήγησε κάποτε να χτίσει αυτή την εταιρεία τον έκανε να νιώθει κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις, είπε στο Bloomberg. Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι για να καταλάβει τη λειτουργία του σώματός του.

Στην πορεία ίδρυσε αρκετές start-up βιοτεχνολογίας πριν τελικά, πριν δεσμευθεί τελικά από δύο χρόνια στο πιο φιλόδοξο έργο του μέχρι σήμερα – την ανασχεδιασμό του σώματός του. Με βάση το Project Blueprint όπως το αποκαλεί, ο JΤζόνσον ζει σύμφωνα με ένα καθεστώς που μοιάζει περισσότερο με δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Διεγείρει το πυελικό του έδαφος με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς για να βελτιώσει τον μυϊκό του τόνο σε δυσπρόσιτα σημεία και φοράει γυαλιά που εμποδίζουν το μπλε φως δύο ώρες πριν κοιμηθεί την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ισχυρίζεται ότι λαμβάνει ακριβώς 1.977 θερμίδες την ημέρα, διασφαλίζοντας ότι τα επίπεδα λίπους του σώματός του παραμένουν μεταξύ 5 και 6%.

Κάποτε υπέστη αλλεργική αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας ένεσης με λίγο λίπος στο πρόσωπό του που του προκάλεσε υπερβολικό πρήξιμο. Σε άλλη περίπτωση το σωματικό του λίπος έπεσε στο 3%, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής δυσλειτουργίας. «Ποτέ δεν ζητείται η γνώμη του συνειδητού μυαλού μου για το τι θέλει να φάει, το σώμα μου είναι», είπε ο Τζόνσον σε ένα βίντεο 40 λεπτών στο YouTube που περιγράφει τις λεπτομέρειες της πρωινής του ρουτίνας.

«Αυτές οι μετρήσεις ζητούν από το συκώτι και την καρδιά μου και τη μεθυλίωση του DNA μου τι χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν ως βιολογικές διεργασίες και όργανα για το σώμα μου». «Δεν υπάρχει καν ως ενδεχόμενο το να φάω κάτι άλλο», είπε σχετικά με την απόκλιση από τη δίαιτα. «Απλώς αποκλείεται».

Ο Τζόνσον λέει ότι στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι ο εγκέφαλος, το συκώτι, τα νεφρά, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, το πέος και το ορθό του θα λειτουργούν σύντομα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως όταν ήταν 18 ετών. «Το Blueprint έχει τέτοιου είδους δυνατότητες να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με την υγεία και τον χρόνο και θα μπορούσαμε πραγματικά να είμαστε στο κατώφλι για κάτι δραματικά διαφορετικό και καλύτερο», πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να είναι 45 χρονολογικά, αλλά 35 σε κάθε όργανο», είπε στο Bloomberg ο επικεφαλής γιατρός του, ο 29χρονος Όλιβερ Ζόλμαν.

Διαβάζουν μαζί την πιο πρόσφατη επιστημονική βιβλιογραφία και χρησιμοποιούν τον Τζόνσον ως ινδικό χοιρίδιο για να δοκιμάσουν πολλά υποσχόμενες θεραπείες αιχμής, ενώ συχνά κάνει ακραίες και επώδυνες εξετάσεις, και μετρά τα αποτελέσματά τους από μαγνητικές τομογραφίες και υπερήχους μέχρι κολονοσκόπηση.

Ασκείται μία ώρα την ημέρα με πιο εντατικές προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματός του, τη γλυκόζη του αίματος, τις διακυμάνσεις του καρδιακού ρυθμού και τα επίπεδα οξυγόνου ενώ κοιμάται. Επίσης, υποβάλλεται τακτικά σε εξετάσεις που στοχεύουν πιο συγκεκριμένα στα νεφρά, τον προστάτη, τον θυρεοειδή και το νευρικό του σύστημα.

Ο Τζόνσον γεννήθηκε σε μια μεγάλη οικογένεια Μορμόνων στη Γιούτα. Μεγάλωσε με τη μητέρα του και τον πατριό του, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού. Στα 19 πήγε για διετή αποστολή στον Ισημερινό. Ως προπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ, διηύθυνε μια επιχείρηση που ανταλλάσσει κινητά τηλέφωνα, βοηθώντας τον να πληρώσει το δρόμο του για το κολέγιο. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο όπου έκανε MBA και στη συνέχεια ίδρυσε την Braintree.

Ξεκίνησε επίσης το OS Fund, ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων του οποίου η αποστολή ήταν «να επενδύσει σε επιχειρηματίες και επιστήμονες που εργάζονται σε ανακαλύψεις κβαντικού άλματος που υπόσχονται να ξαναγράψουν τα λειτουργικά συστήματα της ζωής». Αργότερα επένδυσε 54 εκατομμύρια δολάρια στο νέο του εγχείρημα Kernel, ανέφερε η Dirt, μια εταιρεία με στόχο «να κατασκευάσει την πρώτη νευροπροσθετική στον κόσμο για την ενίσχυση της ανθρώπινης νοημοσύνης». Η εταιρεία κατασκευάζει αισθητήρες που συνδέονται στο κεφάλι για να καταγράψουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Πατέρας τριών παιδιών, ο Τζόνσον ζει τώρα στη Βενετία της Καλιφόρνια, σε ένα σπίτι που αγόρασε για 5,7 εκατομμύρια δολάρια και αργότερα το τροποποίησε για να συμπεριλάβει μια πλήρη ιατρική σουίτα Ο τρόπος ζωής του και η εμμονική δέσμευσή του να σταματήσει το χρόνου έχουν προκαλέσει έντονη κριτική, με πολλούς θεατές του διαδικτυακού του περιεχομένου να τον συγκρίνουν με τον Patrick Bateman από το American Psycho.

«Αυτό που κάνω μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά προσπαθώ να αποδείξω ότι ο αυτοτραυματισμός και η φθορά δεν είναι αναπόφευκτες», είπε στο Bloomberg. Αν και οι λεπτομέρειες είναι άγνωστες, οι γιατροί του λένε ότι πρόκειται να ξεκινήσει κάποιες πολύ πιο…πειραματικές διαδικασίες, όπως γονιδιακές θεραπείες «Πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτό που συμβαίνει τώρα», είπε

Πηγή: Daily Mail


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ