Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξέρατε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις από την αρχή


Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, από το πρώτο λεπτό η ομιλία του επικεντρώθηκε σε προσωπικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε: «Έρχεται η ώρα της κρίσης, κ. Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα, για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, παρανομήσατε».

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω όχι με εμένα αλλά με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι».

για μία παραβίαση, συνταγματική και θεσμική εκτροπή, δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συνέβη

δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο,

δεν έχετε το περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις.

Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους.

Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Αν δεν το κάνετε, θα είναι μία ακόμη ομολογία ενοχής.

Όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε και να μας πείτε “όχι, δεν υπήρξε παρακολούθηση αό την ΕΥΠ” του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εργασίας και τότε αναλάβατε τα χρέη του προέδρου και λύξατε τη συνεδρίαση.

Προτιμήσατε την ταπείνωση από μία ισχυρή δέσμευση. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει. Γνωρίζατε, γιατί εσείς τις παραγγείλατε. Εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων.

Προτιμήσατε τη ντροπή της φυγής και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια πρωτοφανή συγκάλυψη.

Μέσα στον πανικό σας κάνατε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, τόσο που να μοιάζει η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη της εκτροπής της συγκάλυψης.

Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας. Με τη δολοφονία χαρακτήρα, με τη σπίλωση, με την καταστροφή εγγράφων.

Είτε να παραιτηθείτε είτε να υποδείξετε τους ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, εσείς συνεχίσατε την εκτροπή.

Οδηγηθήκατε σε δολοφονία της αλήθειας και γίνατε δύο φορές ένοχος. Πρόκειται για ένα μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα. Ένα μοντέλο που στήσατε εσείς με σχέδιο από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής σας.

Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ΕΥΠ από την πρώτη μέρα


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ