Τσίπρας: Μαθήματα πατριωτισμού δεν δεχόμαστε – Ακούγατε στρατηγούς, είστε αρχηγός του παρακράτους


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί έξι μήνες επιχειρεί να ρίξει την υπόθεση των υποκλοπών στο σκοτάδι

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατονόμασε ως αρχηγό «του ρυπαρού δικτύου» που διέπραττε τις παρακολουθήσεις σε βάρος πολιτικών, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και δημοσιογράφων, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε.

Συγκαλύπτετε την υπόθεση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί έξι μήνες επιχειρεί να ρίξει την υπόθεση των υποκλοπών στο σκοτάδι. «Τα κάνατε όλα. Ότι περνούσε από το χέρι σας κάνατε για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, τρομοκρατήσατε, παρανομήσατε, όλα τα κάνατε. Για μια πρωτοφανή θεσμική και Συνταγματική εκτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες. «Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις. Αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίζει να διαφυλάσσει το απόρρητο των επικοινωνιών».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως τη τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στη Βουλή, του ζήτησε να δεσμευτεί πως δεν παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργούς της κυβέρνησης.

«Και τι κάνατε; Λήξατε τη συνεδρίαση. Γιατί προτιμήσατε αυτή τη ταπείνωση από μια δέσμευση; Προφανώς γιατί γνωρίζατε πάρα πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχανε γίνει. Αφού εσείς τις παραγγείλατε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Είστε αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Μάλιστα, συνέχισε τη σφοδρή του επίθεση, τονίζοντας ότι εκείνοι που διέπρατταν τις παρακολουθήσεις δεν ήταν απλά ένα «ρυπαρό δίκτυο», αλλά για «εγκληματική οργάνωση», που δεν διστάσατε να αφήσει «ρετσινιά κατασκοπία και εθνικού κινδύνου» για τον αρχηγό του τρίτου κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τον ανιψιό του. «Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Στο ερώτημα ένοχος ή βλαξ. Επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «ακόμη και αν δεχθούμε λοιπόν ότι ήσασταν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και δεν είχατε ιδέα τι κάνει στο Μέγαρο Μαξίμου ο ανεψιός σας και ο εκλεκτός σας διοικητής της ΕΥΠ», προκαλώντας την έντονη ενόχληση των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να τον λογοκρίνει.

Ποιος σας εκβιάζει;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέπεμψε τους συνεργάτες του για τις υποκλοπές, γιατί δεν μίλησε μαζί τους. «Δε μάθατε ποτέ τι είχαν διαπράξει; Δεν τους ρωτήσατε; Ή μήπως επικαλέστηκαν και σε σας το αγαπημένο σας απόρρητο; Ο κος Δεμίρης που πήγε εκεί στην ΕΥΠ, δεν τα βρήκε τα ατοπήματα; Ή μήπως και αυτός δε σας ενημέρωσε;».

«Δε σας είπανε ποτέ για τη παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη; Προχθές το μάθατε. Για τους στρατηγούς; Για τους δημοσιογράφους; Για τους επιχειρηματίες; Δε ξέρατε τίποτα, ε; Γιατί δεν έχετε πάει ούτε ένα στη δικαιοσύνη ;

Μήπως γιατί φοβάστε ότι αν κινηθείτε εναντίον τους, όπως θα γινόταν σε κάθε ευνομούμενη χώρα, και αν πάνε στη Δικαιοσύνη, θα ήταν πιθανό να ανοίξουν το στόμα τους;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Στο ρητορικό αυτό ερώτημα, απάντησε μόνος του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε ούτε μειωμένου καταλογισμού, ούτε εξαπατημένος. Ένοχος είστε. Εσείς είστε ο επικεφαλής του ρυπαρού δικτύου. ΟΙ ιθύνων νους του παρακράτους. Οι υποκλοπές έχουν τη δική σας σφραγίδα. Προσωπική και ανεξίτηλη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων;

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί άκουγε τον κύριο Χατζηδάκη, τον κύριο Ανδρουλάκη, αλλά και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τον Σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας και όσους έχουν λόγο στις προμήθειες των εξοπλιστικών.

«Είναι και αυτοί επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια ;Οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας είναι επικίνδυνοι για την εθνική μας ασφάλεια; Εκεί φτάσαμε; Για λόγο εθνικής ασφάλειας παρακολουθείτο επί δύο συναπτά έτη ΑΓΕΕΘΑ, ο κος Φλώρος, τότε γιατί πριν λίγες ημέρες ανανεώθηκε η θητεία του;», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από εσάς

Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, σας ρωτώ», καθώς πολλές φορές έχει κατηγορηθεί από στελέχη της ΝΔ, ότι δημιουργεί κρίση εμπιστοσύνης στις Ένοπλες δυνάμεις.

«Έχετε και το θράσος να καταφεύγετε σε πατριωτικές κορώνες για να καλύψετε άνομες πράξεις. Πείτε μας λοιπόν, ακούγατε τον κο Φλώρο, εκβιάζετε; Και γιατί θέλατε να τον εκβιάζετε; Μήπως είχε άποψη που δεν ήταν πάντοτε ίδια με αυτή της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και για τα εξοπλιστικά που αποφασίσατε;»

Εξακολούθησε να ζητάει απαντήσεις, τονίζοντας ότι δεν θα κρύβεται πίσω από το μανδύα του πατριωτισμού. «Κάθε φορά που σας ασκούμε κριτική ζητώντας διαφάνεια στις εξοπλιστικές δαπάνες, μας επιτίθεστε με τον πιο ανοίκειο τρόπο. Μόνο προδότες δε μας λέτε».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο Τσοχατζόπουλος, που κατέληξε στη φυλακή, είχε υπογράψει σε 6 χρόνια συμβάσεις 8 δις, με σημερινές τιμές.

«Εσείς έχετε υπογράψει σε τρεισήμισι χρόνια 14 δις. Και την ίδια ώρα ακούγατε τους στρατηγούς και τους επικεφαλής των εξοπλισμών. Μαθήματα πατριωτισμού εσείς κύριε Μητσοτάκη στη δημοκρατική παράταξη δε θα κάνετε. Ως εδώ με την υποκρισία. Ως εδώ με την πατριδοκαπηλία».

Είστε κατηγορούμενος, όχι κατήγορος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έναν καταγγελτικό μονόλογο, και πως πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη ταμπακιέρα, προκαλώντας τον πρωθυπουργό σε debate.

«Σας προκαλώ, εδώ και τώρα. Κάνετε μια προ ημερήσιας. Ελάτε σε ένα τηλεοπτικό διάλογο. Αλλά μην επιχειρήσετε σήμερα να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα. Θα εκτεθείτε για ακόμη μια φορά. Και κυρίως μην επιχειρήσετε εσείς, αντί για απαντήσεις να μας παραστήσετε εδώ τον κατήγορο. Κατηγορούμενος είστε σήμερα, όχι κατήγορος».

Δεν είμαστε ίδιοι

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, για την υιοθέτηση των καταγγελιών της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. «Τολμάτε εσείς να περιφέρετε στο δημόσιο βίο κατασκευές και ψεύδη για «μαύρες σακούλες» που μια μάρτυρας υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου, τόλμησε να εξιστορήσει; Θα αντιμετωπίσει γι’ αυτό τις νόμιμες συνέπειες. Αλλά τολμάτε εσείς;», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού λοιπόν σας αρέσουν τόσο πολύ οι ιστορίες με σακούλες, Κύριε Μητσοτάκη, ένα έχω μόνο να σας πω: Ο ΣΥΡΙΖΑ μια «σακούλα» είχε και την παρέδωσε στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία. Και δεν ήταν καθόλου «μαύρη». Ήταν «σακούλα» με 37δις, που αν δεν υπήρχε σήμερα η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να αντέξει τα χτυπήματα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Θα είμασταν ξανά σε χρεοκοπία και σε μνημόνια».

«Αφήστε λοιπόν τους αντιπερισπασμούς και τις κατασκευές. Μας γνωρίζει πολύ καλά όλους ο ελληνικός λαός. Και ξέρει ότι δεν είμαστε ίδιοι. Ξέρει ποιοι δουλεύουνε για το δημόσιο συμφέρον και ποιοι για τη πάρτη τους. Ποιοι είναι καθαροί και ποιοι δεν είναι», τόνισε στη συνέχεια..

Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις

Κατεβαίνοντας από το βήμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε προς τον πρωθυπουργό πως τον παραδίνει όχι μόνο στη κρίση των βουλευτών, των ακροατών μας, του λαού.

«Αλλά και στην κρίση της ιστορίας. Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για τη χώρα. Για τη κοινωνία και την οικονομία. Μα πάνω απ’ όλα ως μια μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία».

«Μετά την ύβρη που διαπράξατε θα έρθει η Νέμεσις με τη λαϊκή ψήφο. Θα έρθει και η κάθαρση. Είναι υποχρέωση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ