Αλλεργίες: Περίπου 1 στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ έχει αλλεργία


Αν φαίνεται ότι όλοι όσοι γνωρίζετε παλεύουν με κάποιο είδος αλλεργίας, νέα έρευνα δείχνει ότι δεν κάνετε λάθος.Έως και 1 στους 3 ενήλικες και 1 στα 4 παιδιά πάσχει από εποχική αλλεργία, τροφική αλλεργία ή έκζεμα, δείχνουν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία. Προκαλούμενες από μια αντίδραση στη γύρη των φυτών, οι εποχιακές αλλεργίες ήταν ο πιο κοινός τύπος αλλεργίας τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ρουθούνισμα, φτέρνισμα, βήχα και φαγούρα στα μάτια.

Η μελέτη δεν σχεδιάστηκε για να δει αν οι αλλεργίες αυξάνονται. Ωστόσο, αυτές οι καταστάσεις έχουν γίνει πιο διαδεδομένες σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Benjamin Zablotsky, στατιστικολόγος υγείας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Περίπου το 19% των παιδιών και σχεδόν το 26% των ενηλίκων διαγνώστηκαν με εποχική αλλεργία το 2021. Λίγο περισσότερο από το 7% των ενηλίκων έχει έκζεμα και το 6,2% έχει τροφική αλλεργία, έδειξε η νέα έρευνα.

Οι εποχικές αλλεργίες ήταν πιο συχνές στους λευκούς ενήλικες, ενώ οι μαύροι ενήλικες ήταν πιο πιθανό να έχουν τροφική αλλεργία. Μεταξύ των παιδιών, σχεδόν το 11% είχε έκζεμα και σχεδόν το 6% είχε τροφική αλλεργία. Το έκζεμα είναι πιο κοινό στα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών και τα μαύρα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν τροφική αλλεργία. Οι νέες αναφορές σχεδιάζονται διαφορετικά από τις προηγούμενες. Αντί να ρωτήσουν για τις αλλεργίες που αναφέρθηκαν μόνοι τους, οι ερευνητές ρώτησαν για τις αλλεργίες που διαγνώστηκαν από γιατρό.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που εξέτασαν τις αλλεργίες σε ενήλικες, επομένως δεν είναι δυνατό να δούμε πώς μπορεί να έχουν αλλάξει τα ποσοστά στους ενήλικες με την πάροδο του χρόνου. Και οι δύο εκθέσεις δημοσιεύονται στο τεύχος Ιανουαρίου 2023 του Εθνικού Κέντρου για τις Στατιστικές Υγείας του CDC. Οι ειδικοί είπαν ότι βλέπουν περισσότερες αλλεργίες από ποτέ, αλλά τόνισαν ότι η θεραπεία βελτιώνεται επίσης. Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγεί στην αύξηση των αλλεργιών, δήλωσε ο Δρ Praveen Buddiga, κλινικός επίκουρος καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

«Χρόνο με το χρόνο, βλέπουμε συνθήκες ξηρασίας και υψηλότερες θερμοκρασίες που οδηγούν σε καταστάσεις όπως δασικές πυρκαγιές· οι χειμώνες έχουν επίσης γίνει πολύ ψυχρότεροι ή παγωμένοι και μεγαλύτεροι», είπε. «Αυτό οδηγεί σε μια πρώιμη [και πιο εκτεταμένη] εποχή εποχικών αλλεργιών και η ψυχρότερη/παγωμένη περίοδος [είναι] πιο σημαντική ετησίως [και] οδηγεί σε ξηρότερες δερματικές παθήσεις ή πιο ευνοϊκή για το έκζεμα». Τα καλά νέα είναι ότι οι γιατροί γίνονται καλύτεροι στη θεραπεία των εποχικών αλλεργιών με εμβόλια αλλεργίας, είπε ο Buddiga.

«Οι τροφικές αλλεργίες εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση», είπε. Μερικές φορές οι αλλεργίες στα φιστίκια βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με άλλες τροφικές αλλεργίες. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε αλλεργίες, επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο για δερματικές δοκιμές αλλεργίας, είπε ο Δρ Mark Jacobson, ιατρικός διευθυντής των Ιατρών Αλλεργίας & Άσθματος στο Hinsdale, Ill. Φάρμακα όπως τα ενδορρινικά στεροειδή και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν.

Εάν έχετε εποχιακές αλλεργίες, το να κρατάτε τα παράθυρα κλειστά και να λειτουργείτε το κλιματιστικό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη γύρη έξω από το σπίτι σας. «Η εστίαση πρέπει πάντα να είναι στην κρεβατοκάμαρα, καθώς οι ασθενείς περνούν το ένα τρίτο της ζωής τους στην κρεβατοκάμαρά τους ή περισσότερο», είπε ο Jacobson. «Αν τα μέτρα αποφυγής και η φαρμακευτική αγωγή δεν επαρκούν, τότε τα εμβόλια για την αλλεργία είναι μια επιλογή», είπε.

«Με αυτή τη θεραπεία, δίνεται στον ασθενή μια μικρή ποσότητα από το πραγματικό πράγμα στο οποίο είναι αλλεργικό [που] αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μάθει να αγνοεί αυτά τα αλλεργιογόνα, αντί να αντιδρά υπερβολικά σε αυτά». Ο Δρ Peter Lio, κλινικός επίκουρος καθηγητής δερματολογίας και παιδιατρικής στο Northwestern University Feinberg School of Medicine στο Σικάγο, είπε ότι βλέπει έναν τεράστιο αριθμό αλλεργικών ασθενών στο ιατρείο του. Φαίνεται ότι υπήρξε μια αύξηση τις προηγούμενες δεκαετίες, αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί, είπε ο Lio.

Οι χημικές ουσίες και οι ρύποι στο περιβάλλον μπορούν να βλάψουν τους φραγμούς του δέρματος, του εντέρου και των πνευμόνων και «άπαξ καταστραφούν, τα αλλεργιογόνα μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μας με ανώμαλο τρόπο και είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργική ευαισθητοποίηση. Είμαστε καλύτεροι από ποτέ στη θεραπεία του εκζέματος και στο να το κάνουμε με ασφαλέστερες θεραπείες και τώρα αρχίζουμε να μιλάμε για την έννοια της ύφεσης ή για να κάνουμε τους ανθρώπους τόσο καλύτερους που μπορούν να μειώσουν ή ακόμα και να σταματήσουν κάποιες από τις θεραπείες τους», είπε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ