Ισραήλ: Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την θανατηφόρα επίθεση στη συναγωγή


Ισραήλ: Νωρίτερα μηνύματα καταδίκης της επίθεσης έστειλαν ο Λευκός Οίκος, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την «φρικτή επίθεση» στη συναγωγή της Ιερουσαλήμ εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών μέσω Twitter.

Η ανάρτηση:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την φρικτή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε συναγωγή της Νέβε Γιάακοβ κατά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο αμάχους σε χώρους λατρείας είναι απαράδεκτες. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες».

Νωρίτερα μηνύματα καταδίκης της επίθεσης έστειλαν ο Λευκός Οίκος, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Γκουτέρες σημείωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και ζήτησε από όλους «τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ