ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο της βίαιης σύλληψης του Τάιρ Νίκολς – Σκληρές εικόνες


ΗΠΑ: Σοκάρουν οι εικόνες από το βίντεο της σύλληψης του Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς 

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο της βίαιης σύλληψης του 29χρονου αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα ξεψύχησε.

Σε δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο, αναφέρεται πως ο Τζο Μπάιντεν «αγανάκτησε» και «πόνεσε βαθιά» βλέποντας το «φρικιαστικό» βίντεο της σύλληψης του Νίκολς, ενώ όπως ανέφερε, «Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απόψε θα προκαλέσουν αγανάκτηση στον πληθυσμό, κι υπάρχει λόγος».

Παράλληλα ζήτησε οι διαδηλώσεις που θα γίνουν να είναι «ειρηνικές».

Οι πέντε αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν βάρβαρα τον νεαρό καθώς προχωρούσαν στη σύλληψη του για απλή παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στο Μέμφις (Τενεσί) την 7η Ιανουαρίου, που είναι επίσης μαύροι, απομακρύνθηκαν από τις τάξεις της αστυνομίας και αντιμετωπίζουν πλέον δίωξη για φόνο.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, η οικογένεια του Τάιρ Νίκολς «αξίζει» την διενέργεια «άμεσης, πλήρους και διαφανούς έρευνας».

Την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν συζήτησε με την οικογένεια του αδικοχαμένου 29χρονου και επανέλαβε την έκκλησή της οι διαδηλώσεις να πραγματοποιηθούν σε κλίμα ηρεμίας. Παράλληλα ανέφερε ότι μίλησε με τη μητέρα και τον πατριό του Νίκολς και «εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του», ενώ «εξήρε το θάρρος και τη δύναμή τους».

Αναφορικά με τον κίνδυνο βίαιων επεισοδίων σε διάφορες συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις ΗΠΑ και ιδίως στο Μέμφις, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σε δημοσιογράφους «προφανώς ανησυχώ πολύ, αλλά νομίζω ότι η Ρόου Βον Γουέλς (σ.σ. η μητέρα του Τάιρ Νίκολς) απηύθυνε πολύ σθεναρή έκκληση» να επικρατήσει ηρεμία.

Την Παρασκευή, δύο σύμβουλοι του Μπάιντεν συζήτησαν με τους δημάρχους 16 πόλεων όπου αναμένονταν διαδηλώσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ