Με τα πρώτα χιόνια γέμισαν τα χιονοδρομικά σε Καλάβρυτα και Βασιλίτσα


Μπορεί να άργησε ο φετινός χειμώνας να ασπρίσει τα βουνά της χώρας, αλλά με το πρώτο χιόνι που έπεσε οι λάτρεις των χειμερινών σπορ, αλλά και του χιονιού… πήραν τα βουνά.

Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και Βόρειας χώρας δέχθηκαν αρκετό κόσμο σήμερα, Σάββατο, και το ίδιο αναμένεται και την Κυριακή.

Κόσμος και… κοσμάκης στα Καλάβρυτα

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πρώιμες προβλέψεις των μετεωρολόγων, τότε την εβδομάδα που έρχεται τα χιόνια θα είναι περισσότερα και θα «επισκεφθούν» περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Βούλιαξε από κόσμο η Βασιλίτσα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας όπου επικράτησε το αδιαχώρητο από τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Ο πολύ καλός καιρός και το άφθονο και ποιοτικό χιόνι οδήγησε χιλιάδες επισκέπτες στη Βασιλίτσα, όπου λειτούργησαν 12 πίστες με περίπου 15 χιλιόμετρα μήκος.

Το χιόνι στην ψηλότερη κορυφή ξεπέρασε το μέτρο ενώ χαμηλότερα είναι στα περίπου 60 εκατοστά. Έτσι δόθηκε ευκαιρία να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε ουρά στα ταμεία και στα λιφτ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ