«Θυμίζω πολεμίστρια που επέζησε από άγρια μάχη»: Γιατί η Lauren Wasser δε κρύβει τα τεχνητά άκρα της (vid)


Είναι γνωστή και ως «το κορίτσι με τα χρυσά πόδια», από τα τεχνητά άκρα που έχουν αντικαταστήσει πλέον τα πόδια της. Η Lauren Wasser έμοιαζε ευλογημένη από τη μοίρα, καθώς ως παιδί μοντέλων, μεγάλωσε μέσα στη μόδα, τα ταξίδια και τις επιδείξεις των πιο λαμπερών οίκων. Ακολούθησε τα χνάρια των γονιών της, μέχρι που στα 24 χρόνια της, από το σύνδρομο τοξικού σοκ που υπέστη εξαιτίας ενός υπεραπορροφητικού ταμπόν, ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια.

«Εκείνη τη μέρα ένιωθα κάπως “πεσμένη”» λέει καθώς αφηγείται σήμερα την εμπειρία της από την ημέρα του τοξικού σοκ. Όταν τη βρήκαν μπρούμυτα στο έδαφος, να έχει χάσει τις αισθήσεις της, οι γιατροί της έδωσαν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Άρχισαν να προετοιμάζουν την οικογένειά της για το χειρότερο σενάριο. Η Lauren ξύπνησε, ωστόσο, μιάμιση εβδομάδα αργότερα. Δεν ένιωθε καθόλου τα πόδια της. Ήδη της είχαν ακρωτηριάσει το ένα και, τελικά, δεν κατάφερε να σώσει ούτε το άλλο. Τα αντικατέστησε με προσθετικά μέλη, αλλά σιγά σιγά κατάφερε να σταθεί στα τεχνητά της άκρα και να ξαναβρεί τη ζωή της.

Σήμερα ζει όπως κάθε νεαρό κορίτσι. Αγαπά τη μόδα, λατρεύει να συνδυάζει μεταχειρισμένα και οικονομικά αξεσουάρ με Gucci και Givency. «Αυτό το mix and match είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της μόδας» λέει. Σε ένα ρεπορτάζ της Vogue την ακολουθούμε στα πλατό της φωτογράφισης και σε άλλες καθημερινές της δραστηριότητες και την ακούμε να εξηγεί γιατί δεν φοβάται πλέον να δείξει τα τεχνητά της μέλη: «Μοιάζω με πολεμίστρια που επέζησε από άγρια μάχη» λέει χαρακτηριστικά.

Δες την Lauren Wasse να μιλάει για τη μόδα, τη ζωή της και τους νέους τρόπους που έχει βρει να κάνει ό,τι αγαπά.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ