Υπερμελάγχρωση: Πώς μπορώ να φωτίσω τις μαύρες κηλίδες στο δέρμα μου φυσικά;


Οι μαύρες κηλίδες, γνωστές και ως υπερμελάγχρωση, προκαλούνται από την υπερβολική παραγωγή της χρωστικής μελανίνης. Η μελανίνη παράγεται από τα μελανοκύτταρα, τα οποία είναι ένα από τα κύτταρα που βρίσκονται στο στρώμα της επιδερμίδας. Τα μαύρα στίγματα προκαλούνται από τον ήλιο, τη φλεγμονή από εξάνθημα ή πληγή, τον ερεθισμό, τα φάρμακα και τις ορμόνες.

Λάμψη μαύρων κηλίδων δέρματος – οι κίνδυνοι:

Ορισμένες από αυτές τις φυσικές λύσεις δεν είναι χωρίς παρενέργειες. Ακριβώς επειδή ένα προϊόν είναι φυσικό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σας βλάψει. Θυμηθείτε, ο δηλητηριώδης κισσός είναι φυσικός. Ορισμένες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ερεθισμό, ερυθρότητα και εξάνθημα. Μερικοί έχουν παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις σε φυσικά προϊόντα. Πρέπει να δίνεται προσοχή για να αποφευχθεί η υπερβολική λάμψη των σκούρων κηλίδων.

Φυσικοί τρόποι μείωσης της μελάγχρωσης

Αρκετά φυσικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσουν στο φωτισμό των μαύρων κηλίδων στο δέρμα. Κάποιοι έχουν ελάχιστη έρευνα για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, ενώ άλλοι όχι. Εάν έχετε ξηρό, ευαίσθητο ή ορισμένες παθήσεις του δέρματος, ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να μην είναι κατάλληλα για εσάς. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν για να φωτίσετε τα σκοτεινά σημεία στο δέρμα σας, θα πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

  • Λεμόνι. Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κηλίδων στο δέρμα. Μερικοί μπορεί να βρουν τον χυμό λεμονιού ερεθιστικό ή ακόμη και να παρουσιάσουν αλλεργική αντίδραση όταν εκτεθούν στον ήλιο. Πολλοί το χρησιμοποιούν ως μάσκα και το ξεπλένουν μετά από 20-30 λεπτά.
  • Ντομάτες. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ντομάτες μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Αν και δεν φωτίζουν ενεργά το δέρμα, μπορεί να αποτρέψουν την εμφάνιση μαύρων κηλίδων.
  • Μηλόξυδο. Το μηλόξυδο (ACV) περιέχει οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κηλίδων στο δέρμα. Έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία και την πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων σε πληγές. Επειδή μπορεί να είναι ερεθιστικό, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αραιωμένο και να ξεπλένεται μετά από λίγα λεπτά.
  • Πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι, όπως και οι ντομάτες, περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις (πολυφαινόλες) που μπορεί να προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο. Πολλοί εφαρμόζουν τα φακελάκια τσαγιού στο πρόσωπο, αλλά μπορείτε επίσης να πιείτε το τσάι.

  • Γάλα και γιαούρτι. Το γάλα και το γιαούρτι περιέχουν γαλακτικό οξύ, ένα άλφα υδροξυ οξύ (AHA). Τα AHA, όπως το γλυκολικό οξύ, χρησιμοποιούνται συνήθως για να φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία στο δέρμα. Μερικοί απλώνουν το γάλα ή το γιαούρτι ως μάσκα και το ξεπλένουν μετά από 20-30 λεπτά. Είναι ενδιαφέρον ότι η Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα.
  • Παπάγια. Η παπάγια περιέχει AHAs, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κηλίδων στο δέρμα. Μπορεί επίσης να απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να αφαιρέσει το θαμπό δέρμα. Πολλοί το εφαρμόζουν ως μάσκα και το ξεπλένουν μετά από 20 λεπτά.
  • Αλόη. Η αλόη βέρα έχει επιδείξει ικανότητες λεύκανσης του δέρματος μπλοκάροντας το ένζυμο που βοηθά στην παραγωγή μελανίνης. Λειτουργεί παρόμοια με τη συνταγογραφούμενη κρέμα υδροκινόνης για λεύκανση του δέρματος, αλλά χωρίς τις ίδιες παρενέργειες. Αφού ανοίξει το φύλλο της αλόης, το εσωτερικό μέρος του ζελέ μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ