Leftovers: 5 αποφάγια που μπορεί να σας αρρωστήσουν


Μετά από μια κουραστική μέρα, τα υπολείμματα φαγητού είναι πάντα χρήσιμα. Αλλά, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα υπολείμματα μπορεί να είναι επίσης επιβλαβή; Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα τρόφιμα και συστατικά, όταν ξαναζεσταθούν, απελευθερώνουν επιβλαβείς ενώσεις ή επανενεργοποιούν ορισμένες ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν απειλές για την υγεία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε για 5 τέτοια υπολείμματα τροφών που μπορεί να σας αρρωστήσουν.

  • Αυγά: Περιέχουν πάντα σαλμονέλα και η ήπια θερμότητα που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των αυγών συχνά αποτυγχάνει να σκοτώσει τα βακτήρια. Ως εκ τούτου, εάν τα φάτε αργότερα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια εσωτερική βλάβη.
  • Παντζάρια: Είναι πλούσια σε μονοξείδιο του αζώτου και όταν τα τρόφιμα πλούσια σε αυτή την ένωση ξαναζεσταθούν, μετατρέπονται σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτροζαμίνες, μερικές από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες.
  • Σπανάκι: Είναι επίσης πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία όταν ξαναζεσταθούν μετατρέπονται σε καρκινογόνο νιτροζαμίνη και είναι επιβλαβή για τον οργανισμό.

  • Κοτόπουλο: Όπως τα αυγά, το ωμό κοτόπουλο τείνει επίσης να περιέχει σαλμονέλα και όταν ξαναζεσταθεί, γίνεται επίσης επιβλαβές για τον οργανισμό.
  • Έλαια ψυχρής έκθλιψης; Τα έλαια ψυχρής έκθλιψης όπως ο λιναρόσπορος, το ελαιόλαδο και τα έλαια canola είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, αλλά όταν θερμαίνονται ξανά, μπορούν να τα καταστήσουν ασταθή και ταγγισμένα, και ως εκ τούτου, δεν είναι ασφαλή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ