Folli Follie: Με εμπόδια η εφαρμογή του πλάνου εξυγίανσης


Η άσκηση εξυγίανσης της Folli Follie έχει γίνει πιο σύνθετη μετά την απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για αναβολή, στις 19 Ιουνίου 2023, της δίκης κατά πρώην στελεχών της εταιρείας και άλλων προσώπων που βρίσκονται αντιμέτωπα με σειρά κακουργημάτων.

Αυτά αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, οι πράξεις της οποίας, κατά τη δικογραφία, προκάλεσαν ζημία που υπολογίζεται κατ’ εκτίμηση σε περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ.

Η αναβολή καθυστερεί την ολοκλήρωση της δίκης (σε πρώτο βαθμό) κατά τουλάχιστον ενάμιση χρόνο «παγώνοντας» και την αποδέσμευση των ακινήτων ύψους 28 εκατ. ευρώ και των τραπεζικών λογαριασμών της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ της Follie Follie, όπως έχουν αναφέρει πρόσφατα οι εκπρόσωποί της.

Τα ακίνητα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύτηκαν κατά την ποινική προδικασία βάσει του Ν. 4557/2018 (περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) και η αποδέσμευσή τους είναι βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie. Εκτός όμως από τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, είναι πιθανή η παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τους πρωταγωνιστές ενός από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σκάνδαλα.

Οι κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από τον Φεβρουάριο του 2022 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, επειδή έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των δεκαοκτώ μηνών. Έχουν ήδη παρέλθει τρία χρόνια από τότε που κινήθηκε η ποινική διαδικασία, με την απόφαση της δικαιοσύνης να μοιάζει αβέβαιο εάν θα εκδοθεί φέτος, εφόσον δεν βρεθεί φόρμουλα, προκειμένου η δίκη να προσδιοριστεί νωρίτερα από το καλοκαίρι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ